Movies that Matter

Last update: 19-01-2020

Het Movies that Matter festival in Den Haag toont films en documentaires die je niet snel in de bioscoop zult terugzien. Movies that Matter focust namelijk op zogenoemde ‘human rights’ films en documentaires. De producties zijn afkomstig uit de hele wereld en snijden tal van gevoelige onderwerpen aan. Met een interessant randprogramma is er genoeg te beleven tijdens Movies that Matter. Onderstaand kom je alles te weten over het programma van Movies that Matter 2020, de speellocaties, tickets en kaartverkoop en bereikbaarheid.

Movies that Matter 2020

De films en documentaires welke worden vertoond op Movies that Matter komen uit landen over de hele wereld. De meeste films zijn Engels gesproken of in ieder geval Engels of Nederlandstalig ondertiteld. Wat het festival zo bijzonder maakt is het feit dat er rondom de meeste film- en documentaires ook een verdiepingsprogramma is samengesteld. Denk hierbij aan debatten, een inleiding en talkshows. Movies that Matter wordt vaak bezocht door politici, mensenrechtenactivisten, journalisten en filmmakers. De volgende editie van Movies that Matter staat op het programma van vrijdag 20 tot en met zaterdag 28 maart 2020.

Tickets en kaartverkoop

Het bijwonen van een film of documentaire kost € 10,50 per persoon, het speciale kortingstarief bedraagt € 8,50. Wanneer je meerdere voorstellingen wilt bezoeken is het raadzaam een strippenkaart te kopen waarmee je 6 films kunt bezoeken voor € 48. 

Locaties en programma

Het programma van Movies that Matter is te raadplegen op de website van het filmfestival. Movies that Matter vindt niet plaats op één locatie, zo wordt een prominente rol gespeeld door Filmhuis Den Haag en het Theater aan het Spui. De adressen van deze locaties zijn als volgt:

  • Filmhuis den Haag: Spui 191
  • Theater aan het Spui: Spui 187
  • Nutshuis, Riviervismarkt 5

Bezoeken Movies that Matter

Omdat het gros van het evenement zich afspeelt op het Spui in Den Haag is de bereikbaarheid daarvan uitgediept. Vanuit de treinstations Den Haag Centraal en Den Haag Holland Spoor loop je ongeveer tien minuten naar het Spui. Verder zijn er een bus- en tramhalte in de buurt, de halte heet Spui-Stadhuis en heeft verbindingen met de grote treinstations. Ook kan je met de auto Movies that Matter bezoeken, maar je zult rekening moeten houden met parkeerkosten.

Overnachten

Om Movies that Matter meerdaags te bezoeken kan het nodig zijn een hotelkamer te boeken. De stad Den Haag herbergt uiteraard meerdere goede hotels tegen een betaalbare prijs.