Museumnacht Amsterdam

Last update: 23-09-2019

Ieder jaar op de eerste zaterdag van november vindt de Museumnacht van Amsterdam plaats. Tijdens de Museumnacht openen maar liefst vijftig musea de deuren en kunnen bezoekers tot midden in de nacht een museum bezoeken. Het doel van Museumnacht Amsterdam is om mensen te interesseren in het bezoeken van musea zodat er ook herhaalbezoeken volgen. Onderstaand volgt alles over Museumnacht Amsterdam 2019 zoals de deelnemende musea, de openingstijden, kaartverkoop, programma, enzovoorts.

Museumnacht Amsterdam 2019

Tijdens Museumnacht Amsterdam kan je als bezoeker op ongebruikelijke tijdstippen een museum bezoeken. De deelnemende musea en locaties bieden een bijzonder programma. Enkele bekende musea die meedoen zijn het Rijksmuseum, de Hermitage, het Rembrandthuis, het Anne Frank Huis, het Allard Pierson Museum en het Van Gogh Museum. De Museumnacht richt zich vooral op de doelgroep van 18 tot en met 35 jaar en probeert jongeren te interesseren in het bezoeken van musea. Museumnacht Amsterdam vindt plaats op zaterdag 2 november 2019.

Kaartverkoop

Er is nog geen informatie over de kaartverkoop voor 2019

Ieder jaar wordt het evenement door tienduizenden bezoekers bijgewoond. Overigens is er geen sprake van een ongelimiteerde hoeveelheid bezoekers, op is op. Een ticket voor de Museumnacht kost vanaf € 20,79 per persoon en geeft recht op het bezoeken van de meer dan 50 deelnemende musea.  Vroege kopers betalen een gereduceerd tarief. Kaarten kunnen worden gekocht via de website van de Museumnacht. Het ticket geeft tevens recht op een gratis herhaalbezoek aan één van de deelnemende musea, alleen Artis is uitgesloten van een gratis herhaalbezoek. Je kunt het gratis herhaalbezoek verzilveren tot en met 31 december 2018.

Museumkaart

Beschik je over de Museumkaart? Helaas is deze niet geldig tijdens de Museumnacht en geeft deze dus ook geen gratis entree. Dit heeft te maken met het speciale programma dat is samengesteld voor de Museumnacht. Meer informatie over de Museumkaart vind je op Museumkaart: onbeperkt musea bezoeken.

Openingstijden

Museumnacht Amsterdam vindt plaats van zaterdag 2 november (19.00 uur) tot zondag 3 november 2019 (02.00 uur).

Vervoer

Het Museumnacht ticket geeft de bezoekers ook gratis vervoer met het Gemeentelijk Vervoersbedrijf van Amsterdam. Je reist dus eenvoudig rond door Amsterdam via het openbaar vervoer. Uiteraard is het ook mogelijk om met de fiets rond te reizen door de hoofdstad of met de auto. Houd echter wel rekening met parkeerkosten.