Nacht van de Nacht

Last update: 18-04-2019

Nederland behoort tot de meest verlichte landen ter wereld tijdens de nachtelijke uren. Iedereen kent wel de foto’s genomen vanuit de ruimte waarbij West-Europa en Nederland in het bijzonder tijdens de nacht één grote lichtzee zijn. Tijdens de Nacht van de Nacht zijn er tal van evenementen georganiseerd in het donker waarbij wordt getracht landelijk zo min mogelijk verlichting aan te hebben. Onderstaand alle informatie over de Nacht van de Nacht 2019 zoals het programma, kaartverkoop, enzovoorts.

Nacht van de Nacht 2019

De Nacht van de Nacht is een initiatief van diverse milieuorganisaties en overheden om de consument bewust te maken van de enorme hoeveelheden verlichting die tijdens de nacht aan staat in Nederland. Teveel verlichting is niet goed voor dieren en ook mensen. Tijdens de Nacht van de Nacht gaan honderdduizenden lampen uit in heel Nederland en vinden er activiteiten plaats in het donker. Tienduizenden mensen nemen deel aan een van de bijzondere evenementen die door heel Nederland worden georganiseerd. Aan de Nacht van de Nacht hebben verschillende bekende Nederlanders hun naam verbonden waardoor ze een rol als ambassadeur vervullen. De Nacht van de Nacht vindt dit keer plaats op 26 oktober 2019.

Programma

Een zeer divers nachtelijk programma wordt de bezoeker geboden tijdens de Nacht van de Nacht. In heel Nederland vinden er honderden activiteiten plaats, denk aan wandelingen, lezingen, het spotten van nachtdieren, dineren bij kaarslicht, enzovoorts. Een overzicht van alle activiteiten vind je op deze pagina. Wanneer je zelf een initiatief hebt dat past bij dit evenement is het mogelijk om je aan te melden voor deelname.

Kaartverkoop en starttijden

Het gros van de activiteiten is helemaal gratis te bezoeken, denk hierbij aan wandelingen enzovoorts. Sommige activiteiten kosten entree, bijvoorbeeld nachtelijke diners bij kaarslicht, bepaalde excursies, enzovoorts. Bij elke activiteit is op de website van Nacht van de Nacht weergegeven of de activiteit gratis is of entree kost. Tevens zijn de starttijden en locatie vermeld, zodat je weet waar je moet zijn en op welk tijdstip.

Reserveren

Voor verschillende activiteiten zijn slechts een beperkt aantal deelnemers mogelijk. Hierbij geldt vol is vol, daarom is het verstandig om jezelf tijdig in te schrijven voor de activiteit naar keuze.