Home » Nationale Taptoe

Nationale Taptoe Ahoy

Last update: 20-03-2018

Ahoy Rotterdam is in het najaar de gastheer van de Nationale Taptoe. Tijdens dit evenement treden verschillende fanfares, orkesten en muziekkorpsen op. Deze groepen zijn verbonden aan onder andere de Koninklijke Marine, Landmacht, Luchtmacht en Marechaussee. De Nationale Taptoe 2018 belooft weer een prachtige sfeer op te leveren en iedereen kan er bij zijn wanneer je kaarten koopt.

Nationale Taptoe 2018

De term Taptoe is afkomstig uit de militaire wereld. Als trommelsignalen, eventueel samen met hoorns of trompetten, klonken was het tijd voor de soldaten om naar de kazerne te gaan. Ook moesten kasteleins de biertap dichtdoen (de tap toe doen). Het muzikale staat nu voorop tijdens de Nationale Taptoe waar nationale en internationale korpsen, fanfares en orkesten zich presenteren aan het publiek. Iedere voorstelling duurt ongeveer twee uur en drie kwartier en dat is inclusief een pauze van ongeveer 25 minuten.

Tijden voor Veteranen

Een van de optredens is speciaal voor veteranen. Het gaat om de voorstelling van vrijdag 28 september 2018 om 13.30 uur.

Overige tijden

De Nationale Taptoe vindt meerdere malen plaats in 2018. De starttijden zijn:

  • Vrijdag 28 september 2018: 13.30 (alleen voor veteranen) en 20.00 uur
  • Zaterdag 29 september 2018: 14.00 en 20.00 uur
  • Zondag 30 september 2018: 14.00 uur
  • De deuren openen twee uur voor aanvang van de show, waarna rond 1 uur voor aanvang een voorprogramma begint.

Tickets

Iedereen kan de Nationale Taptoe bijwonen wanneer hij of zij beschikt over toegangstickets. Afhankelijk van de rang die je kiest varieert de prijs. De prijzen zijn als volgt:

  • Voor rolstoelers en rolstoelbegeleiders zijn er speciale tickets te koop
  • Rang 2: € 27,50 (ongeplaceerd € 17,50)
  • Rang 1: € 37,50
  • Hoofdtribune: € 47,50

Bereikbaarheid Nationale Taptoe

De Ahoy in Rotterdam is een bekende evenementlocatie en daardoor goed bereikbaar. Zo beschikt het complex over duizenden parkeerplaatsen waar je voor € 12,50 per dag kunt parkeren. Ook ligt bus- en metrohalte Zuidplein in de buurt die verbindingen heeft met bijvoorbeeld treinstation Rotterdam Centraal. Voor mensen die meerdere dagen de Nationale Taptoe willen bezoeken of kiezen voor een hotelovernachting in Rotterdam zijn er verschillende voordelige hotels te boeken: