Nederlands Film Festival

Last update: 24-03-2020

Het Nederlands Film Festival is het hoogtepunt voor de Nederlandse filmindustrie. Zo gaan er vele filmproducties van Nederlandse makelij in première en worden ook andere films, producties, televisieseries en documentaires getoond aan het publiek. De hele stad Utrecht staat in het teken van het Nederlands Film Festival, er vinden vele optredens plaats en je kunt je hart ophalen wanneer je houdt van muziek, lezingen, cultuur en zelfs games. Het evenement duurt van 25 september tot en met 3 oktober 2020.

Gouden Kalf

Misschien wel het hoogtepunt van het Nederlands Film Festival is de uitreiking van de Gouden Kalveren tijdens het festival. Een Gouden Kalf is de tegenhanger van de Amerikaanse Oscars; onder andere de beste film, beste acteur en actrice ontvangen een Gouden Kalf. Hiermee is het de meest prestigieuze filmprijs van Nederland.

Tickets en kaartverkoop

Om een voorstelling tijdens het Nederlands Film Festival te bezoeken heb je een ticket nodig. Kaarten kunnen worden gekocht via de website van het Nederlands Film Festival. Uiteraard is het ook een optie om gewoon je kaarten te kopen aan de deur bij een van de locaties. Ook is het mogelijk om op de Neude kaarten te kopen bij de centrale kassa in het Festivalpaviljoen. Je kunt kiezen uit losse filmkaarten of uit een passe-partout waarmee je onbeperkt films kunt kijken.

Festivallocaties

Het Nederlands Film Festival speelt zich af door heel Utrecht. De hoofdlocatie is Tivoli Vredenburg, waar de opening en bijvoorbeeld de uitreiking van de Gouden Kalveren plaatsvinden. Ook zijn er voorstellingen in bijvoorbeeld WoffCitty, Louis Hartlooper Comples, de Stadsshouwburg, Pathé Rembrandt, enzovoorts.

Programma Nederlands Film Festival

Het tiendaagse evenement staat bol van de activiteiten.  Het programma van het Nederlands Film Festival is te vinden op de website van het Nederlands Film Festival. Hier kan eenvoudig worden geselecteerd op datum, locatie, filmcategorie, competities, premières, enzovoorts.

Bezoeken Nederlands Film Festival

Omdat de activiteiten zich afspelen in het centrum van Utrecht is de trein het beste vervoersmiddel. Vanuit treinstation Utrecht Centraal zijn bijna alle festivallocaties eenvoudig te bereiken. Bezoekers met de auto moeten rekening houden met aanzienlijke parkeerkosten in een van de parkeergarages in het centrum van Utrecht. De stad heeft ook honderden goede hotels waar je op een prettige manier langer in Utrecht kan verblijven: