Nieuwjaarsduik Scheveningen

Last update: 19-07-2019

De allergrootste Nieuwjaarsduik van Nederland wordt jaarlijks georganiseerd in het Zuid-Hollandse Scheveningen. Nieuwjaarsduik Scheveningen is tevens de bekendste Nieuwjaarsduik van Nederland. Ieder jaar weer nemen bijna tienduizend mensen een duik in het ijskoude water van de Noordzee om het nieuwe jaar in te luiden. Ben je zelf ook niet bang voor koud water en durf je de uitdaging aan te gaan? Schrijf je dan in voor de Scheveningse Nieuwjaarsduik op 1 januari 2020.

Nieuwjaarsduik Scheveningen 2020

Het is een steeds grotere traditie geworden; de Nieuwjaarsduik op het strand van Scheveningen. Ter hoogte van de Scheveningse Pier nemen duizenden stoere mannen en vrouwen een duik in de zee. Niets bijzonders zou je zeggen, maar op 1 januari is het zeewater erg koud! Je moet dus niet bevreesd zijn om een beetje kou te lijden. Jong en oud trotseren de elementen en laten zich niet kennen. De Nieuwjaarsduik heeft flinke navolging gekregen, door het hele land vinden er (kleinere) Nieuwjaarsduiken plaats.

Inschrijven

Iedereen mag meedoen aan de Nieuwjaarsduik, maar er is wel een limiet op het aantal deelnemers gezet. Er mogen namelijk niet meer dan 10.000 personen meeplonsen. Wil je meedoen? Op 1 januari 2020 om 10.30 kan je jezelf inschrijven ter plekke. Deelname kost € 3,- per persoon, van dit bedrag gaat er overigens € 1,- naar het goede doel.

Programma

Om 10.30 uur begint de inschrijving voor de Nieuwjaarsduik van Scheveningen. Als deelnemer start om 11.45 uur een gezamenlijke warming-up waardoor je doorbloeding alvast in orde is. Om 12.00 uur begint de Nieuwjaarduik dan echt en het evenement loopt om ongeveer 13.00 uur ten einde. Er zijn mogelijkheden om je op het strand om te kleden. Alle deelnemers ontvangen onder andere een vaantje en tevens een door Unox gesponsorde muts en handschoenen.

Bezoeken Nieuwjaarsduik Scheveningen

Of je nu wilt deelnemen of alleen bekenden wilt aanmoedigen, iedereen is welkom op het strand van Scheveningen. De Nieuwjaarduik vindt plaats vlakbij de bekende pier van Scheveningen. Als je met het openbaar vervoer reist kan je vanaf treinstation Den Haag Centraal met de bus of tram in Scheveningen geraken. Als je met de auto naar Scheveningen komt kan er geparkeerd worden in verschillende parkeergarages nabij de boulevard. Eventueel kan je overnachten in een van de hotels in Scheveningen of Den Haag: