Home » NK Veldrijden

NK Veldrijden 2018 Surhuisterveen

9125e48267a840b48abbd33e7ec6b04f.jpg

Er is nog geen informatie bekend over het NK Veldrijden 2018.

Nederland heeft een rijke traditie in het veldrijden en heeft meerdere wereldtoppers voortgebracht. Het NK Veldrijden, oftewel het Nederlands Kampioenschap Veldrijden, is een eendaagse cross waarbij de winnaar zich een jaar lang mag kronen tot beste Nederlandse veldrijder. Het NK Veldrijden vindt in 2017 plaats in de gemeente Sint-Michielsgestel. De winnaar mag een jaar lang rondrijden in de rood-wit-blauwe Nederlandse kampioenstrui, toch een zeer prestigieuze trui. Onderstaand volgt alle informatie over het NK Veldrijden, dat plaatsvindt op 7 en 8 januari 2017. Je komt meer te weten over het parcours, bereikbaarheid, programma en natuurlijk de ticketverkoop.

NK Veldrijden 2017

Het Brabantse land vormt het decor van het NK Veldrijden 2017. Dat het NK Veldrijden in Sint-Michielsgestel wordt verreden is op zich geen verrassing aangezien het een dorp is waar veldrijden sterkt leeft. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat voormalig wereldkampioen veldrijden Richard Groenendaal uit dit dorp afkomstig is. Het Nederlands Kampioenschap Veldrijden werd overigens al vaker betwist in het dorp. Het parcours voert over grotendeels zones van gras en door bosrijke passages. Ook moet een tweetal bruggen en een zandbak worden overwonnen. Het NK Veldrijden vindt plaats op zaterdag 7 en zondag 8 januari 2017.

Programma

Het programma rondom het NK Veldrijden 2017 duurt twee dagen. Tijdens deze twee dagen worden de veldritten verreden voor de mannen elite/beloften, vrouwen elite/beloften/amateurs, vrouwen junioren/nieuwelingen, mannen junioren, mannen nieuwelingen, master 40+ en master 50+. Het programma begint ’s morgens al om 9.30 uur en duurt vervolgens tot in het eind van de middag. Genoeg te beleven dus, al helemaal omdat er ook veel entertainment geprogrammeerd staat. Het NK Veldrijden is hierdoor een prima dagje uit met het hele gezin.

Tickets en kaartverkoop

Er is waarschijnlijk geen vooraf voorverkoop, je kunt dus alleen kaarten kopen aan de dagkassa. De dagkassa is uiteraard aan het parcours gelegen. Vermoedelijk (let op, dit is nog niet bevestigd) kost een kaart voor het zaterdagprogramma € 5,- en voor het zondagprogramma € 10,- per persoon. Wil je beide dagen aanwezig zijn? Een combiticket kost slechts € 12,-. Kinderen tot 12 jaar oud mogen waarschijnlijk gratis het NK Veldrijden bezoeken.

Televisie

De kans is klein dat NOS het NK Veldrijden live zal uitzenden. Als er al een live uitzending is dan is de kans het grootst dat dit via de online NOS stream is. Wel zullen er samenvattingen worden uitgezonden tijdens Studio Sport van de races voor de elite mannen en vrouwen.

Adres en route NK Veldrijden

Als je met de auto het NK Veldrijden wilt bezoeken kan je het best je navigatie instellen op Sint-Michielsgestel, wat niet ver ten zuiden van Den Bosch ligt. Rondom het parcours zullen parkeerterreinen worden ingericht waar bezoekers kunnen parkeren. Wie met het openbaar vervoer het NK Veldrijden wil bezoeken is aangewezen op de bus, een treinstation is er immers niet in Sint-Michielsgestel. Wel zijn er diverse hotels in de omgeving te vinden waar je prima kunt overnachten: