NK Veldrijden 2019

Last update: 19-07-2019

Nederland heeft een rijke traditie in het veldrijden en heeft meerdere wereldtoppers voortgebracht. Het NK Veldrijden, oftewel het Nederlands Kampioenschap Veldrijden, is een eendaagse cross waarbij de winnaar zich een jaar lang mag kronen tot beste Nederlandse veldrijder. Het NK Veldrijden vindt in 2020 plaats in de gemeente Rucphen. De winnaar mag een jaar lang rondrijden in de prestigieuze rood-wit-blauwe Nederlandse kampioenstrui. Onderstaand volgt alle informatie over het NK Veldrijden, dat plaatsvindt op 11 en 12 januari 2020. Je komt meer te weten over het parcours, bereikbaarheid, programma en natuurlijk de ticketverkoop.

NK Veldrijden 2020 in Rucphen

Het Brabantse land vormt het decor van het NK Veldrijden 2020. Dat het NK Veldrijden in Rucphen wordt verreden is op zich geen verrassing aangezien de streek West-Brabant wielersport ademt. Het programma rondom het NK Veldrijden 2020 duurt twee dagen. Tijdens deze twee dagen worden de veldritten verreden voor de mannen elite/beloften, vrouwen elite/beloften/amateurs, vrouwen junioren/nieuwelingen, mannen junioren, mannen nieuwelingen, master 40+ en master 50+. Het NK Veldrijden vindt plaats op zaterdag 11 en zondag 12 januari 2020.

Programma zaterdag 11 januari

Het programma ziet er als volgt uit:

 • 9.30 uur: Masters 50+
 • 10.45 uur: Masters 40+
 • 12.00 uur: Amateurs/sportklasse
 • 13.15 uur: G/ID Klasse
 • 14.00 uur: Meisjes nieuwelingen
 • 15.00 uur: Jongens nieuwelingen

Programma zondag 12 januari

Het programma ziet er als volgt uit:

 • 10.00 uur: Junioren dames
 • 11.15 uur: Junioren heren
 • 12.30 uur: Belofte vrouwen
 • 13.45 uur: Elite vrouwen
 • 15.00 uur: Elite heren/beloften heren

Gratis toegang

Voor dit evenement zijn geen tickets te koop, toegang is gratis

Televisie

De kans is klein dat NOS het NK Veldrijden live zal uitzenden. Als er al een live uitzending is dan is de kans het grootst dat dit via de online NOS stream is. Wel zullen er samenvattingen worden uitgezonden tijdens Studio Sport van de races voor de elite mannen en vrouwen. Op Ziggo Sports zal de koers live te volgen zijn.

Adres en route NK Veldrijden

Als je met de auto het NK Veldrijden wilt bezoeken kan je het best je navigatie instellen op Rucphen, dat tussen de gemeenten Roosendaal en Etten-Leur ligt en nabij steden als Breda, Roosendaal, Bergen op Zoom, Rotterdam en Antwerpen ligt. Rondom het parcours zullen parkeerterreinen worden ingericht waar bezoekers kunnen parkeren. Wie met het openbaar vervoer het NK Veldrijden wil bezoeken is aangewezen op de bus, een treinstation is er immers niet in Rucphen (dichtstbijzijnde is in plaats Roosendaal). Wel zijn er diverse hotels in de omgeving te vinden waar je prima kunt overnachten: