Home » NK Veldrijden

NK Veldrijden 2018

Last update: 08-12-2017

Nederland heeft een rijke traditie in het veldrijden en heeft meerdere wereldtoppers voortgebracht. Het NK Veldrijden, oftewel het Nederlands Kampioenschap Veldrijden, is een eendaagse cross waarbij de winnaar zich een jaar lang mag kronen tot beste Nederlandse veldrijder. Het NK Veldrijden vindt in 2018 plaats in de gemeente Surhuisterveen. De winnaar mag een jaar lang rondrijden in de prestigieuze rood-wit-blauwe Nederlandse kampioenstrui. Onderstaand volgt alle informatie over het NK Veldrijden, dat plaatsvindt op 13 en 14 januari 2018. Je komt meer te weten over het parcours, bereikbaarheid, programma en natuurlijk de ticketverkoop.

NK Veldrijden 2018 in Surhuisterveen

Het Friese land vormt het decor van het NK Veldrijden 2018. Dat het NK Veldrijden in Surhuisterveen wordt verreden is op zich geen verrassing aangezien het een dorp is waar vaker crossen worden verreden. Het parcours is grotendeels hetzelfde als die van de Internationale Centrumcross. Het programma rondom het NK Veldrijden 2018 duurt twee dagen. Tijdens deze twee dagen worden de veldritten verreden voor de mannen elite/beloften, vrouwen elite/beloften/amateurs, vrouwen junioren/nieuwelingen, mannen junioren, mannen nieuwelingen, master 40+ en master 50+. Het NK Veldrijden vindt plaats op zaterdag 13 en zondag 14 januari 2018.

Programma zaterdag 13 januari

Het programma ziet er als volgt uit:

  • 10.00 uur: Masters 50+
  • 11.00 uur: Masters 40+
  • 12.30 uur: Dames nieuwelingen
  • 13.30 uur: Dames junioren + espoirs
  • 15.00 uur: Dames elite

Programma zondag 14 januari

Het programma ziet er als volgt uit:

  • 11.00 uur: Heren nieuwelingen
  • 12.00 uur: Amateurs / sportklasse
  • 13.30 uur: Heren junioren
  • 15.00 uur: Heren elite + espoirs

Gratis toegang

De toegang tot het NK Veldrijden in Surhuisterveen is geheel gratis.

Televisie

De kans is klein dat NOS het NK Veldrijden live zal uitzenden. Als er al een live uitzending is dan is de kans het grootst dat dit via de online NOS stream is. Wel zullen er samenvattingen worden uitgezonden tijdens Studio Sport van de races voor de elite mannen en vrouwen. Op Ziggo Sports zal de koers live te volgen zijn.

Adres en route NK Veldrijden

Als je met de auto het NK Veldrijden wilt bezoeken kan je het best je navigatie instellen op Surhuisterveen, dat tussen Leeuwarden en Groningen ligt. Rondom het parcours zullen parkeerterreinen worden ingericht waar bezoekers geheel gratis kunnen parkeren. Wie met het openbaar vervoer het NK Veldrijden wil bezoeken is aangewezen op de bus, een treinstation is er immers niet in Surhuisterveen (dichtstbijzijnde is in plaats Buitenpost). Wel zijn er diverse hotels in de omgeving te vinden waar je prima kunt overnachten: