NK Wielrennen 2020: Brabantse Wal

Last update: 11-02-2020

Wielrennen is in Nederland een populaire sport die door vele duizenden mensen wordt beoefend. De allerbeste wielrenners strijden op zondag 21 juni 2020 om de nationale kampioenstrui. Maar behalve de wegrace voor professionals staat de hele week in het teken van het NK wielrennen. Ook dames, junioren, beloften, nieuwelingen en elite-zonder-contract strijden om hun kampioenschap. En wat te denken van de tijdrittitels die worden vergeven tijdens het NK Wielrennen? In 2020 vindt het NK Wielrennen plaats op en rond Wijster in Drenthe. Kom alles te weten over het NK Wielrennen 2020 zoals de locatie, programma, parcours en bereikbaarheid.

NK Wielrennen

Wielrennen is een sport die de meesten kennen van de Tour de France. Maar de wielersport is natuurlijk meer dan dat, denk maar aan kleinere etappewedstrijden of klassieke eendagswedstrijden. Ook de Nederlandse Kampioenschappen worden betwist gedurende een eendagswedstrijd. Wie als eerste de finishlijn passeert tijdens het NK Wielrennen mag zich een jaar lang Nederlands Kampioen noemen en de rood-wit-blauwe kampioenstrui dragen. De rood-wit-blauwe kampioenstrui is een prestigieuze trui die de winnaar van het NK wielrennen een jaar lang mag dragen.

Ook dit jaar is de wedstrijd op tv te zien, NOS studio sport zendt zowel de wedstrijd van de dames elite (zaterdag 20 juni) als de heren elite (zondag 21 juni) uit. De wedstrijden zijn de hele ochtend te zien en de verwachtte eindtijd is rond 14.30 uur.

Col du Vam 2020

Ieder jaar organiseert een andere gemeente het NK Wielrennen. In de week van 13 juni tot en met 21 juni 2020 is het de eer aan Col du Vam, een heuvelgebied in Drenthe. Het gebied rondom Wijster en Col du Vam is sterk geaccidenteerd waardoor er naar verwachting een mooie wedstrijd kan ontstaan.

Programma 2020

Het NK wielrennen vindt plaats van woensdag 17 juni tot en met zondag 21 juni 2020. Tijdens deze negen dagen worden er diverse disciplines verreden waaronder natuurlijk het tijdrijden en de wegwedstrijd. Mannen, vrouwen, nieuwelingen, junioren, beloften en elite-zonder-contract zullen hun wedstrijden rijden. Het programma is als volgt:

  • Vrijdag 19 juni 2020: individuele tijdritten voor Beloften, Vrouwen en Mannen
  • Zaterdag 20 juni 2020: Wegwedstrijden voor Beloften en Elite-Vrouwen
  • Zondag 21 juni 2020: Wegwedstrijd voor Elite-Mannen

Parcours 2020

Drenthe is een gebied dat wordt gekenmerkt door hoogteverschillen. Natuurlijk geen onoverkomelijke hoogteverschillen, maar mogelijk wel genoeg om er een leuke wedstrijd van te maken. De tijdritten finishen op Col du VAM. De exacte route is op de website van het NK wielrennen te zien, hier vind je ook te precieze vertrektijden van de verschillende tochten.

Bezoeken NK Wielrennen

Met de auto is het NK Wielrennen prima te bezoeken. Afhankelijk van de locatie langs het parcours waar je wilt gaan staan kan je je route uitstippelen. Houd er wel rekening mee dat door de races diverse wegen afgezet kunnen zijn. De stad Ede beschikt over een treinstation waarvan bezoekers die met het openbaar vervoer reizen gebruik kunnen maken.