Home » NK Wielrennen

NK Wielrennen 2017: Montferland

Er is nog geen informatie bekend over de editie van 2018.

Wielrennen is in Nederland een populaire sport die door vele duizenden mensen wordt beoefend. De allerbeste wielrenners strijden op zondag 25 juni 2017 om de nationale kampioenstrui. Maar behalve de wegrace voor professionals staat de hele week in het teken van het NK wielrennen. Ook dames, junioren, beloften, nieuwelingen en elite-zonder-contract strijden om hun kampioenschap. En wat te denken van de tijdrittitels die worden vergeven tijdens het NK Wielrennen? In 2017 vindt het NK Wielrennen plaats in het Gelderse Montferland. Kom alles te weten over het NK Wielrennen 2017 zoals de locatie, programma, parcours en bereikbaarheid.

NK Wielrennen

Wielrennen is een sport die de meesten kennen van de Tour de France. Maar de wielersport is natuurlijk meer dan dat, denk maar aan kleinere etappewedstrijden of klassieke eendagswedstrijden. Ook de Nederlandse Kampioenschappen worden betwist gedurende een eendagswedstrijd. Wie als eerste de finishlijn passeert tijdens het NK Wielrennen mag zich een jaar lang Nederlands Kampioen noemen en de rood-wit-blauwe kampioenstrui dragen. De rood-wit-blauwe kampioenstrui is een prestigieuze trui die de winnaar van het NK wielrennen een jaar lang mag dragen.

Montferland 2017

Ieder jaar organiseert een andere gemeente het NK Wielrennen. In de week van 17 tot en met 25 juni 2017 is het de eer aan Montferland, een gemeente in het oosten van de provincie Gelderland. Het gebied rondom Montferland is enigszins geaccidenteerd waardoor er naar verwachting een mooie wedstrijd kan ontstaan.

Programma 2017

Het NK wielrennen vindt plaats van zaterdag 17 tot en met zondag 25 juni 2017.  Tijdens deze negen dagen worden er diverse disciplines verreden waaronder natuurlijk het tijdrijden en de wegwedstrijd. Mannen, vrouwen, nieuwelingen, junioren, beloften en elite-zonder-contract zullen hun wedstrijden rijden. Het exacte programma is op dit moment nog onbekend.

Parcours 2017

Het parcours voert grotendeels door de prachtige groene omgeving. Elke ronde heeft een afstand van 16,6 kilometer waarvan er maar liefst 3,0 kilometer omhoog lopen. Het aantal hoogtemeters bedraagt 116 per ronde. Dit is niet echt veel, maar het continue golvende parcours zal toch menig renner uitputten. De aankomst betreft een stuk weg dat vals plat omhoog loopt, je zult dus enige macht in de benen moeten hebben om het in een mogelijke sprint af te kunnen maken.

Bezoeken NK Wielrennen

De gemeente Montferland bestaat uit in totaal 14 kernen, waarvan een aantal slechts gehuchten zijn. De grootste kern is Didam waar ook het gemeentehuis is gevestigd. Ook beschikt Didam over een treinstation waarvan bezoekers die met het openbaar vervoer reizen gebruik kunnen maken. Ook met de auto is het NK Wielrennen prima te bezoeken. Afhankelijk van de locatie langs het parcours waar je wilt gaan staan kan je je route uitstippelen. Houd er wel rekening mee dat door de races diverse wegen afgezet kunnen zijn.