Noorderzon Groningen

Last update: 11-02-2020

Het Noorderzon Performing Arts Festival in Groningen is een kunstzinnig festival dat ieder jaar elf dagen duurt. Circa 135.000 mensen bezoeken het evenement en hiertoe behoren mensen uit heel Nederland en ook het buitenland. Noorderzon Groningen is de plek om te genieten van kunst, muziek en nog diverse culturele zaken. Onderstaand volgt alle informatie over het prachtige evenement Noorderzon Groningen 2020 zoals ticket- en kaartverkoop, locaties, programma en bereikbaarheid. 

Noorderzon Groningen 2020

Tijdens het Noorderzon Groningen treden vele internationale artiesten op, zowel bekende namen als nieuw talent. Het culturele festival is kunstzinnig van aard en vormt het hoogtepunt van de Groningse cultuurscene. Je treft er allerlei optredens op het gebied van kunst, cultuur, dans, muziek, theater, circus, enzovoorts. De podiumkunsten vinden plaats in een vrij toegankelijk plantsoen waardoor Noorderzon alles in zich heeft van een heerlijk zomerfestival. Noorderzon is voor een deel gratis te bezoeken, voor de overige voorstellingen zijn tickets nodig. De eerstvolgende editie van Noorderzon Groningen vindt plaats van donderdag 13 tot en met zondag 23 augustus 2020.

Tickets en kaartverkoop

 

Een aanzienlijk deel van Noorderzon Groningen is gratis te bezoeken. Voor diverse optredens op Noorderzon zijn echter wel entreetickets nodig. Wie er vroeg bij is ontvangt korting op zijn of haar entreebewijs. Deze zogenoemde Early Bird Tickets zijn alleen online te koop en het evenement verkoopt maximaal de helft van de kaarten als zijnde Early Bird Ticket. Ook tijdens de reguliere kaartverkoop zijn er dus nog gewoon kaarten voor het optreden naar wens verkrijgbaar. Tickets zijn online en aan een van de vele dagkassa's te koop.

Foto: Niels Knelis Meijer

Locaties en programma

Het Noorderzon festival vindt plaats in het centrum van Groningen en in het Noorderplantsoen. Het programma van Noorderzon is via de officiële website van het evenement te volgen. Hier vind je ook alle openingstijden en aanvangstijden van de optredens. Het complete festival duurt ruim anderhalve week, om precies te zijn elf dagen. Noorderzon is een festival dat je gewoon met het hele gezin kunt bezoeken, er zijn bijvoorbeeld ook optredens voor kinderen.

Bezoeken Noorderzon Groningen

Omdat Noorderzon zich bijna geheel afspeelt in het stadscentrum van Groningen is de trein een perfect vervoersmiddel. Het treinstation ligt op loopafstand en je voorkomt hoge parkeerkosten. Kies je voor de auto als transport, dan is parkeren mogelijk in diverse parkeergarages, parkeerterreinen en P+R parkeerterreinen aan de rand van de stad (in combinatie met een pendelbus). Uiteraard is het evenement ook goed per fiets bereikbaar. En het is natuurlijk mogelijk om een hotelkamer te boeken in de stad Groningen: