North Sea Jazz Festival

Last update: 19-01-2020

Elk jaar in de tweede week van juli wordt de Ahoy in Rotterdam gevuld met de prachtigste jazzklanken wanneer het North Sea Jazz Festival plaatsvindt. Tijdens het North Sea Jazz Festival kan je genieten van jazzmuziek, maar ook van gospel, blues, soul, funk en r&b. Voor een hele schappelijke prijs kan je aanwezig zijn bij dit toonaangevend jazzfestival waar door de jaren heen vele grootheden uit de jazz hebben opgetreden. De volgende editie van het North Sea Jazz Festival is op 10, 11 en 12 juli 2020.

North Sea Jazz Festival 2020

Het North Sea Jazz Festival vindt alweer vele jaren plaats in de Ahoy in Rotterdam. Zoals de naam al aangeeft komen vooral de liefhebbers van jazzmuziek en muzieksoorten als R&B, blues, funk, soul, enzovoorts aan hun trekken. In het verleden traden Nederlandse en buitenlandse giganten uit deze muzieksoorten op in de Ahoy en nog eerder op de oude locatie in Den Haag. Behalve grote namen is North Sea Jazz ook de plek waar jong talent haar doorbraak kan beleven. Wie overeind blijft tijdens dit festival met haar fijnproevers gaat een goede toekomst tegemoet. Het North Sea Festival is van vrijdag 10 tot en met zondag 12 juli 2020.

Tickets en kaartverkoop

Kaarten kunnen aan de deur worden gekocht van de Ahoy, vooraf online of telefonisch. Bezoekers kunnen kiezen uit dagkaarten of meerdaagse kaarten waarmee North Sea Jazz Festival meerdere dagen bezocht kan worden. Ook zijn er kaarten voor groepen, kinderen, enzovoorts. Omdat het evenement zomaar al kan zijn uitverkocht is het verstandig om de kaarten vooraf online te kopen. De dagtickets voor de vrijdag, zaterdag of zondag gaan in februari in de verkoop en kosten € 99 per stuk. CJP pashouders, jongeren of groepen van 10 personen krijgen een korting op dit bedrag en betalen € 79 per persoon. Ook zijn er passe-partouts te koop die recht geven op drie dagen toegang tot North Sea Jazz, deze kosten € 235

Programma en openingstijden

Het North Sea Jazz Festival slaagt er ieder jaar weer in om een goed programma samen te stellen inclusief enkele bekende headliners. Het programma en de line-up krijgen steeds verder invulling naarmate de begindatum van het muziekfestival dichterbij komt. Een actueel programma en line-up is te raadplegen via de website van het North Sea Jazz Festival. Qua festivaltijden geldt dat het North Sea Jazz Festival 2019 toegankelijk is vanaf:

  • Vrijdag 10 juli: 16.30 uur
  • Zaterdag 11 juli: 16.30 uur
  • Zondag 12 juli: 14.30 uur

Bezoeken North Sea Jazz Festival

Ahoy Rotterdam is een bekende indoor festivallocatie in Rotterdam. Automobilisten kunnen navigeren op het adres Ahoyweg 10. Ahoy beschikt over grote parkeerterreinen waar bezoekers kunnen parkeren. Het is mogelijk om zonder reservering bij Ahoy te parkeren voor € 13 per dag (bereken de route). Reis je met het openbaar vervoer? In dat geval is metrostation Zuidplein de aangewezen plek om uit te stappen omdat je vanaf daar in korte tijd bij de ingang van North Sea Jazz bent. Er worden tijdens het evenement overigens extra metro's en andere vormen van openbaar vervoer ingezet. Om meerdere dagen achtereen te genieten van North Sea Jazz biedt een hotelovernachting uitkomst. Vergelijk de prijzen van de vrije hotelkamers via: