Kalender » NS Spoordeelweken

NS Spoordeelweken 2017: voordelig met de trein reizen

nsspoordeelweken.png

Tijdens de NS Spoordeelweken is het mogelijk om met korting te reizen met de trein. Diverse malen per jaar vinden de NS Spoordeelweken plaats, namelijk in de lente, zomer en herfst. Tijdens de Spoordeelweken heb je bijvoorbeeld de kans om een extra gratis kaartje te krijgen, je treinticket op te waarderen van de tweede naar de eersteklas, enzovoorts. Kom alles te weten over de NS Spoordeelweken, onderstaand zijn de datums in 2017 opgesomd, het soort kortingen en aanbiedingen, de bestemmingen, enzovoorts. 

NS Spoordeelweken 2017

Zoals gezegd worden de Spoordeelweken van de Nederlandse Spoorwegen driemaal per jaar georganiseerd. Telkens zijn er Spoordeelweken in de lente (maand mei), de zomer (half juli tot tweede helft augustus) en de herfst (maand oktober). Ieder jaar kunnen de datums gewijzigd worden, maar als we een schatting mogen maken dan verwachten we dat de Spoordeelweken in 2017 plaatsvinden van:

  • 1 tot en met 31 mei 2017
  • 22 juli tot en met 27 augustus 2017
  • 1 tot en met 31 oktober 2017

Aanvragen Spoordeelwinkelboekje

Een overzicht van alle acties en aanbiedingen tijdens de Spoordeelweken vind je in het gratis Spoordeelwinkelboekje. Iedereen met interesse ontvangt dit Spoordeelwinkelboekje gratis thuis. Als je nog nooit eerder het Spoordeelwinkelboekje hebt ontvangen kan je dit doen via de website van de Nederlandse Spoorwegen. Het boekje is alleen aan te vragen ten tijde van de Spoordeelweken en je ontvangt maximaal één exemplaar per adres. Voor de aanvraag van het boekje geldt op = op.

NS-Meereiskaart en Overgangsbewijs 2-1

Hoewel er verschillende acties en aanbiedingen worden aangeboden door de Nederlandse Spoorwegen, zijn er ieder jaar weer enkele toppers. Twee bekende en veelgebruikte acties tijdens de NS Spoordeelweken zijn:

  • NS-Meereiskaart Daluren: hiermee mag er, wanneer je in bezit bent van een geldig treinticket, gratis één persoon meereizen tijdens de daluren (maandag - vrijdag voor 6.30 uur, tussen 9.00 - 16.00 uur en na 18.30 uur 's avonds + zaterdag en zondag hele dag)
  • Overgangsbewijs 2-1: met deze actie wordt je kaartje voor de tweede klas geldig voor de eerste klas

Doel Spoordeelweken

De NS probeert met behulp van de Spoordeelweken meer mensen te laten reizen met de trein, uiteraard met de hoop dat deze mensen voortaan vaker de trein als vervoersmiddel kiezen. Door de jaren heen is het aantal Spoordeelweken per jaar groter geworden. Waar er eerst sprake was van een editie van de Spoordeelweken per jaar, zijn dat nu drie periodes geworden van respectievelijk één, anderhalf en één maand lang.

Spoordeelwinkel

Heb je geen zin om te wachten op de volgende Spoordeelweken en wil je toch profiteren van aantrekkelijke kortingen? Bezoek dan eens de website van NS Spoordeelwinkel, je vindt er allerlei leuke aanbiedingen zoals combitickets voor trein en pretpark of treintickets in combinatie met een hotelovernachting, enzovoorts.