NS Treinpakkers 2020

Last update: 27-01-2020

Tijdens de NS Treinpakkers is het mogelijk om met korting te reizen met de trein. Diverse malen per jaar zijn de NS Treinpakkers te koop, namelijk in de lente, zomer en herfst. Tijdens de Treinpakkersactie heb je bijvoorbeeld de kans om een voordelig extra kaartje te kopen, je treinticket op te waarderen van de tweede naar de eersteklas, enzovoorts. Kom alles te weten over de NS Treinpakkers, onderstaand zijn de datums in 2020 opgesomd, het soort kortingen en aanbiedingen, de bestemmingen, enzovoorts. 

NS Treinpakkers 2020

Zoals gezegd worden de Treinpakkers van de Nederlandse Spoorwegen waarschijnlijk driemaal per jaar georganiseerd. Voorheen heette de actie de NS Spoordeelweken en die vonden plaats in de lente (maand mei), de zomer (half juli tot tweede helft augustus) en de herfst (maand oktober). Ieder jaar kunnen de datums gewijzigd worden, maar als we een schatting mogen maken dan verwachten we dat de Treinpakkers in 2020 te koop zijn van:

  • 15 februari - 1 maart 2020 (niet bevestigd)
  • 11 april – 10 mei 2020 (niet bevestigd)
  • 17 juli – 30 augustus 2020 (niet bevestigd)
  • 19 november 2020 – 3 januari 2021 (niet bevestigd)

Aanvragen Couponboekje

Een overzicht van alle acties en aanbiedingen tijdens de NS Treinpakkersactie vind je in het gratis Couponboekje. Iedereen met interesse ontvangt dit Couponboekje gratis thuis. Als je nog nooit eerder het Couponboekje hebt ontvangen kan je dit doen via de website van de Nederlandse Spoorwegen. Het boekje is alleen aan te vragen ten tijde van de Treinpakkers en je ontvangt maximaal één exemplaar per adres. Voor de aanvraag van het boekje geldt op = op. De aanbiedingen zijn ook online te vinden op de website van de Spoordeelwinkel. 

Meereisretour en Overgangsbewijs 2-1

Hoewel er verschillende acties en aanbiedingen worden aangeboden door de Nederlandse Spoorwegen, zijn er ieder jaar weer enkele toppers. Twee bekende en veelgebruikte acties van de NS Treinpakkers zijn:

  • Meereisretour: hiermee mag er, wanneer je in bezit bent van een geldig treinticket, voor € 2,50 één persoon meereizen vanaf 9.00 uur doordeweeks en in het weekend de hele dag
  • Overgangsbewijs 2-1: met deze actie wordt je kaartje voor de tweede klas geldig voor de eerste klas (alleen te vinden in het Couponboekje)
  • Superdal Dagkaart: voor slechts € 19,90 koop je twee dagretouren

Doel Treinpakkers

De NS probeert met behulp van de NS Treinpakkers meer mensen te laten reizen met de trein, uiteraard met de hoop dat deze mensen voortaan vaker de trein als vervoersmiddel kiezen. Door de jaren heen is het aantal acties per jaar groter geworden. Waar er eerst sprake was van een editie van de (toen nog) Spoordeelweken per jaar, zijn dat nu drie periodes geworden van respectievelijk één, anderhalf en één maand lang.

Spoordeelwinkel

Heb je geen zin om te wachten op de volgende NS Treinpakkers en wil je toch profiteren van aantrekkelijke kortingen? Bezoek dan eens de website van NS Spoordeelwinkel, je vindt er allerlei leuke aanbiedingen zoals combitickets voor trein en pretpark of treintickets in combinatie met een hotelovernachting, enzovoorts.