Oerrock

Last update: 11-02-2020

Het driedaagse muziekfestival Oerrock speelt zich af in het Friese Ureterp. Zoals de naam al aangeeft is het vooral rockmuziek dat de klok slaat, maar ook pop en andere muziekgenres hebben een plek op het festival. Oerrock wordt ieder jaar georganiseerd tijdens het lange Hemelvaartweekend en duurt maar liefst drie dagen. Het muziekfestival weet ieder jaar weer duizenden bezoekers te trekken waardoor het is uitgegroeid tot misschien wel het beste muziekfestival van Noord-Nederland. Kom meer te weten over Oerrock 2020 waaronder informatie over line-up en festivaltijden, programma, tickets en kaartverkoop, bereikbaarheid en hotels.

Oerrock 2020

Het bekende muziekfestival Oerrock wordt ieder jaar gepland tijdens Hemelvaart en duurt drie avonden. Oerrock bestaat uit verschillende avonden. Om te beginnen zijn er de Oerrock Play-Offs waar onbekende bands een kans krijgen om op te treden. Telkens gaat er één band door naar de volgende rond en uiteindelijk blijven er twee finalisten over. Deze twee bands mogen vervolgens optreden op het daadwerkelijke Oerrock festival tijdens de donderdagavond waar ook bekende namen optreden. Verder bestaat Oerrock nog uit een Tribute To avond (zaterdag) waarbij muziek wordt gespeeld van bekende bands. Op de avond ‘Vrienden van Oerrock’ is het de beurt aan kleine acts. De volgende editie van Oerrock vindt plaats van donderdag 21 mei tot en met zaterdag 23 mei 2020.

Festivaltijden en line-up

De line-up en programma zijn te raadplegen via de website van Oerrock. Oerrock vindt ook deels plaats in een overdekte tent. De tent opent op de volgende tijdstippen:

  • Donderdag: 15.00 uur
  • Vrijdag: 17.30 uur
  • Zaterdag: 16.30 uur

Tickets en kaartverkoop

Tickets voor Oerrock zijn verkrijgbaar via Ticketmaster. Het driedaagse evenement werkt met verschillende kosten voor de drie dagen:

  • Voor de donderdagavond, wanneer bekende acts en de finalisten van de play-offs optreden, zijn kaarten noodzakelijk. Deze kosten € 30 gedurende de Presale, € 38,50 tijdens de normale voorverkoop en € 40 aan de deur. 
  • De vrijdagavond is altijd gratis om te bezoeken. 
  • Voor de zaterdagavond, wanneer er bekende tribute bands optreden, zullen weer tickets gekocht moeten worden. Deze kosten € 17,50 gedurende de Presale, € 19,50 tijdens de normale voorverkoop en € 20 aan de deur
  • De kosten zijn exclusief servicekosten

Kortingskaarten

Het is mogelijk om op meerdere manieren minder te betalen voor je toegangstickets. Wie bijvoorbeeld zijn of haar ticket koopt voor de donderdagavond (voor 25 mei) ontvangt gratis een ticket voor de zaterdag erbij. Aangezien er op vrijdag ook al gratis entree is, kan je dus al voor € 25 tot € 35,- (exclusief servicekosten) drie dagen Oerrock bezoeken.

Overnachten

Uiteraard is het verstandig om een slaapplaats te zoeken in de buurt van het festivalterrein als je niet iedere dag op en neer naar huis wilt reizen. Er zijn diverse campings en hotels in de buurt:

Bezoeken Oerrock

Oerrock vindt plaats in Ureterp, wat gelegen is in Friesland. Je kunt navigeren op het adres Skieppeleane 4. Parkeren is gratis bij het festivalterrein. Wie met het openbaar vervoer reist kan uitstappen bij de bushalte Mounleane in Ureterp.