Oktoberfeest Sittard

Last update: 20-07-2019

Het Oktoberfest in München is een van de grootste meerdaagse volksfeesten ter wereld. In Nederland kunnen we daar niet aan tippen, maar in Sittard wordt de gezelligheid en grootsheid van de Oktoberfeesten wel benaderd. In de Limburgse stad Sittard vinden namelijk eigen Oktoberfeesten plaats in echte feestpaviljoens waar het bier rijkelijk vloeit en de sfeer ongeëvenaard is. Je moet het gewoon eens hebben meegemaakt. Onderstaand kom je alles te weten over Oktoberfeest Sittard 2019.

Oktoberfeest Sittard 2019

Het Oktoberfeest in Sittard is met recht een groot evenement te noemen, het duurt maar liefst zes dagen. De volgende editie van het Oktoberfeest Sittard wordt georganiseerd van vrijdag 11 tot en met woensdag 16 oktober 2019. De bezoekers mogen weer een spectaculair evenement verwachten met onder andere vier feestpaviljoens, uiteraard in Duitse stijl. De paviljoens luisteren naar illustere namen als Brand-Weizen, L1 Stube, Brauhaus Brand en Boels Rental.

Programma en openingstijden

De globale openingstijden van de paviljoenen in 2019 zijn als volgt:

  • Vrijdag 11 oktober: 19.30 tot 2.00 uur.
  • Zaterdag 12 oktober: 19.30 tot 2.00 uur.
  • Zondag 13 oktober: 11.00 tot 22.00 uur.
  • Maandag 14 oktober: 13.00 tot 1.00 uur.
  • Dinsdag 15 oktober: 18.00 tot 1.00 uur.
  • Woensdag 16 oktober: 13.00 tot 1.00 uur.

De exacte openingstijden, dus inclusief de kleine pauzes en de openingstijden van de kermis zijn te raadplegen via de site.

Om het programma te omlijsten treden er artiesten op uit Nederland en andere landen. De optredende artiesten zijn over het algemeen te scharen onder het kopje 'feestmuziek'. Ook is er flinke kermis opgetuigd met 65 kermisattracties waardoor er zeer veel te beleven valt. Tenslotte zijn er speciale activiteiten voor senioren, jeugd, kinderen, families, enzovoorts. Het Oktoberfeest in Sittard is natuurlijk niet hetzelfde als de grote broer in München, maar de sfeer is zeer goed en de klanttevredenheid erg hoog.

Kaartverkoop en tickets

Om toegang te krijgen tot het Oktoberfeest in Sittard kan je tickets kopen via de website van het evenement en bij ruim 450 winkels van Primera. Afhankelijk van welk feestpaviljoen je wilt bezoeken wordt een entreeprijs gerekend. Ook zijn er passe-partouts te koop die recht geven op een meerdaags bezoek. Raadpleeg de website van Oktoberfeest Sittard voor een overzicht van de entreeprijzen per dag per paviljoen. De prijzen per paviljoen zijn als volgt:

  • Paviljoen Brand Weizen: € 26 per dag, tussen de € 81 en € 96 voor een pass-partout
  • Boels Paviljoen: € 11 op maandag, € 20,50 op zaterdag en € 12,50 op de overige dagen
  • Brauhaus Brand Paviljoen: € 26 op vrijdag en zaterdag

Bezoeken Oktoberfeest Sittard

Het treinstation van Sittard is zeer gunstig gelegen ten opzicht van het festivalterrein. Je loopt in minder dan vijf minuten van treinstation Sittard naar het Oktoberfeest. De paviljoens van het Oktoberfeest zijn gelegen aan de Haspelsestraat. De kermis die gelijktijdig plaatsvindt start ook op deze plek. Als je met de auto naar het Oktoberfeest komt kan je betaald parkeren in de Odaparking aan de Haspelsestraat welke direct bij het terrein ligt (bereken de route). Ook kan er geparkeerd worden aan de Heinseweg en andere locaties in de buurt. Na een gezellige avond helemaal geen zorgen over de thuiskomst? Er zijn volop hotels in de omgeving van het Oktoberfeest: