Kalender » Oktoberfeest Sittard

Oktoberfeest Sittard: 13 - 18 oktober 2017

86d65f7cf6fb43739a04bac24bd10230.jpg

Het Oktoberfest in München is een van de grootste meerdaagse volksfeesten ter wereld. In Nederland kunnen we daar niet aan tippen, maar in Sittard wordt de gezelligheid en grootsheid van de Oktoberfeesten wel benaderd. In de Limburgse stad Sittard vinden namelijk eigen Oktoberfeesten plaats in echte feestpaviljoens waar het bier rijkelijk vloeit en de sfeer ongeëvenaard is. Je moet het gewoon eens hebben meegemaakt. Onderstaand kom je alles te weten over het Oktoberfeest Sittard.

Oktoberfeest Sittard 2017

Het Oktoberfeest in Sittard is met recht een groot evenement te noemen, het duurt maar liefst zes dagen. De volgende editie van het Oktoberfeest Sittard wordt georganiseerd van vrijdag 13 tot en met woensdag 18 oktober 2017. De bezoekers mogen weer een spectaculair evenement verwachten met onder andere vier feestpaviljoens, uiteraard in Duitse stijl. De paviljoens luisteren naar illustere namen als Brand-Weizen, Yellow Rental, Brauhaus Brand en L1 Stube.

Overig programma

Om het programma te omlijsten treden er artiesten op uit Nederland en andere landen. De optredende artiesten zijn over het algemeen te scharen onder het kopje 'feestmuziek'. Ook is er flinke kermis opgetuigd met 65 kermisattracties waardoor er zeer veel te beleven valt. Tenslotte zijn er speciale activiteiten voor senioren, jeugd, kinderen, families, enzovoorts. In feite hoef je niet eens meer het feestgedruis te verlaten gedurende het evenement, je kunt namelijk overnachten op een camping.

Kaartverkoop en tickets

Om toegang te krijgen tot het Oktoberfeest in Sittard kan je tickets kopen via de website van het evenement en bij honderden Primera winkels. Afhankelijk van welk feestpaviljoen je wilt bezoeken wordt voor sommige dagen een entreeprijs gerekend. Raadpleeg de website van Oktoberfeest Sittard voor een overzicht van de entreeprijzen per dag per paviljoen.

Bezoeken Oktoberfeest Sittard

Het treinstation van Sittard is zeer gunstig gelegen ten opzicht van het festivalterrein. Je loopt in minder dan vijf minuten van treinstation Sittard naar het Oktoberfeest. De paviljoens van het Oktoberfeest zijn gelegen aan de Haspelsestraat. De kermis die gelijktijdig plaatsvindt start ook op deze plek. Als je met de auto naar het Oktoberfeest komt kan je parkeren op de Odaparking (Haspelsestraat) welke direct bij het terrein ligt. De parkeerkosten bedragen € 1,- per uur. Ook kan er geparkeerd worden aan de Heinseweg. Na een gezellige avond helemaal geen zorgen over de thuiskomst? Er zijn volop hotels in de omgeving van het Oktoberfeest: