Oktoberfest München

Last update: 24-03-2020

Een van de grootste festivals ter wereld is het Oktoberfest in München en trekt bezoekers uit de hele wereld. Het Oktoberfest duurt maar liefst 2,5 week, waarbij het evenement begint in september en normaliter op de eerste zondag van oktober eindigt. Een immens terrein midden in de Zuid-Duitse stad München is compleet ingericht met tenten, kermisattracties, enzovoorts. Een bezoek aan het Oktoberfest is vooral heel erg gezellig. Ga goed voorbereid op reis en zorg dat je tickets en een hotelovernachting hebt geregeld. Kom alles te weten over de editie van 2020 waaronder de openingstijden van de tenten.

Oktoberfest 2020

Bier, Bratwurst, grote tenten met lange tafels, lederhosen en een uitermate gezellige sfeer, dat is het Oktoberfest in München in een notendop. Ondanks de naam die het festival draagt vindt het grootste deel altijd plaats in de maand september. Het Oktoberfest bestaat al honderden jaren en behoort echt tot de Beierse cultuur. Overigens wordt het bier standaard geschonken in literglazen en kost een glas bier ongeveer € 10,-. Het is geen verplichting om bier te drinken; er worden ook water, frisdrank en koffie geschonken en er zijn twee wijntenten. Jaarlijks bezoeken ongeveer 7 miljoen mensen het Oktoberfest en wordt er 7,5 miljoen liter bier gedronken. De volgende editie van het Oktoberfest München is van zaterdag 19 september tot en met zondag 4 oktober 2020.

Openingstijden tenten

De openingstijden van het Oktoberfest (schenktijden) in 2020 zijn als onderstaand:

  • In de weekenden (zaterdag en zondag) en op feestdagen: 9.00 tot 22.30
  • Op doordeweekse openingsdagen: 12.00 tot 22.30
  • Op de eerste dag: 10.00 tot 10.30

Speciale kraampjes en dergelijken hanteren andere openingstijden, hiervoor zul je de site van het Oktoberfest voor raad moeten plegen.

Openingstijden kermis

Op het buitenterrein is ook een reusachtige kermis aanwezig. De openingstijden van de kermis in 2020 zijn als volgt:

  • Op de eerste dag: 12.00 tot 0.00
  • Maandagen tot donderdagen: 10.00 tot 23.30
  • Vrijdagen en zaterdagen: 10.00 tot 0.00
  • Zondagen: 10.00 tot 23.30

Reserveren gratis kaarten

Iedereen kan het Oktoberfest bezoeken, maar wie zonder reservering afreist naar München moet rekening houden met lange wachtrijen bij de ingangen van de tenten. Vol is immers vol en er mogen pas weer mensen naar binnen wanneer er mensen de tent verlaten. Het is daarom absoluut aan te raden om een plaats in een tent te reserveren. Om een tafel te reserveren kan je vooraf contact leggen met bijvoorbeeld één van de brouwerijen die een tent uitbaten op het Oktoberfest. Reservatie is gratis en dit geldt ook voor de toegang tot het festivalterrein.

Bereikbaarheid

De stad Munchen is met de auto bereikbaar. Vanuit bijvoorbeeld Utrecht is het minder dan 800 kilometer rijden, wat een prima afstand is om te bereizen (bereken hier de route). Er zijn nog meer opties om in Munchen te geraken, bijvoorbeeld met de trein of vliegtuig. Vergelijk onderstaand de prijzen van trein- en vliegtickets:

Overnachten

Na een bezoek aan een van de tenten van het Oktoberfest in München is het een belangrijk een goede slaapplek te hebben. Zorg er ook voor dat je bijtijds een slaapplaats hebt geregeld. Wie nog een hotelkamer moet zoeken tijdens het Oktoberfest krijgt te maken met volgeboekte hotels of woekerprijzen. Vergelijk de beschikbare hotelkamers via: