De leukste online evenementen om te doen met familie of vrienden

Door het coronavirus en de hierbij horende maatregelen is ons normale sociale leven eigenlijk zo goed als platgelegd. Zo gaan festivals niet door, net zoals concerten. Ook hedendaagse evenementen zijn op het moment een ding van het verleden. Verjaardagsfeestjes kunnen bijvoorbeeld niet meer georganiseerd worden, terwijl de nieuwjaarsborrel eerder deze maand ook een no go was. Om alsnog gezellig sociaal te kunnen doen met je familie of vrienden kun je een online evenement organiseren. Een auto huren op www.easyterra.nl zal dan ook niet nodig zijn, want dit doe je gewoon vanuit je eigen huis. Na de pandemie kan het natuurlijk wel weer handig zijn om via EasyTerra Autohuur een huurauto te regelen als je naar een echt evenement wilt gaan. 

Virtueel concert

Alleen omdat je je evenement online hebt gebracht, wil nog niet zeggen dat je geen entertainment nodig hebt. Bepaalde mogelijkheden voor entertainment voor reguliere evenementen, zoals muziekuitvoeringen, kunnen heel goed worden vertaald naar virtuele evenementen. Dit voegt een leuk evenement toe en kan ook helpen om het publiek betrokken te houden. Mensen missen concerten en andere persoonlijke ervaringen, dus het opnemen van een of ander optreden is een leuke manier om hen rechtstreeks entertainment te bieden. Ook jij zou dit met je vrienden of familie kunnen doen. Dit hoef je natuurlijk niet direct heel groot aan te pakken. Sterker nog, je kunt dit al doen door op YouTube te zoeken naar een live concert van je favoriete artiest.

Cocktail- of kookles

Virtuele kook- of cocktail lessen zijn leuke opties voor een sociaal evenement. Het enige dat u hoeft te doen, is een kok of mixoloog zoeken en iedereen vanuit hun keuken laten meedoen. Sinds de pandemie toesloeg, kunnen mensen niet meer uitgaan en socializen zoals vroeger. Door een cocktail- of kookles aan te bieden, kun je deelnemers het broodnodige sociale contact geven en tegelijkertijd nieuwe vaardigheden leren, allemaal vanuit het comfort van hun huis. Overweeg om van te voren al kits te sturen naar alle participanten, zodat de deelnemers alles hebben wat ze nodig hebben voor de les, of op zijn minst een lijst met ingrediënten die ze kunnen voorbereiden. Door dit te doen zal daadwerkelijk iedereen mee kunnen doen aan de les.

Online trivia quiz

Trivia is een typische game-avond optie en het is relatief eenvoudig online te doen. Een beetje gezonde competitie is altijd leuk en mensen houden ervan om hun willekeurige kennis te laten zien. Bedenk een thema om het podium voor het evenement te bereiden, en om de spanning eromheen te helpen opbouwen, verdeel je de deelnemers van tevoren in teams, zodat ze weten met en tegen wie ze zullen spelen. Als virtuele evenementen nieuw voor je zijn, zijn er professionele services die online trivia-spellen organiseren en daarom ervaren zijn in het hosten van het spel en het stimuleren van bezoekers. Met behulp van wat alcohol kun je hier bovendien een ware online pubquiz van maken, wat sinds de pandemie ook erg populair geworden is.