Oostwold Airshow

Last update: 11-02-2020

Er is nog niets bekend over Oostwold Airshow 2020

Eenmaal in de twee jaar vindt in het Groningse Oostwold een van de beste vliegshows plaats. Oostwold Airshow weet ieder jaar weer tienduizenden bezoekers naar het uiterste noordoosten van ons land te doen komen. Behalve de spectaculaire vliegshows van historische en moderne vliegtuigen kan er ook volop worden genoten van de static shows en tal van activiteiten voor jong en oud. Oostwold Airshow wordt ieder oneven jaar georganiseerd. Kom meer te weten over Oostwold Airshow 2020 inclusief informatie over de datum van het evenement, het programma en de tijden, tickets en kaartverkoop, locatie en bereikbaarheid.

Oostwold Airshow 2020

Oostwold Airshow is naar eigen zeggen de grootste burgerluchtvaartshow van Nederland. Het evenement waarbij de vliegshows natuurlijk centraal staan is enorm populair en weet ieder jaar circa 20.000 mensen naar het noordoosten van Groningen te trekken. Iedere editie doen weer bijzondere moderne en historische vliegtuigen mee. De volgende editie van de Oostwold Airshow vindt plaats tijdens het lange Pinksterweekend, oftewel op zondag 9 en maandag 10 juni 2019. Oostwold Airshow wordt niet ieder jaar georganiseerd, maar om het jaar. Wel worden er op het vliegveld in Oostwold regelmatig andere leuke evenementen georganiseerd, zoals bijvoorbeeld een Fly In.

Programma en tijden

De Oostwold Airshow bestaat uit verschillenden onderdelen waarvan de vliegshows en static shows het meest geliefd zijn. Het programma wordt in de aanloop naar het evenement bekend gemaakt. Grofweg zal het programma inclusief tijden er als volgt uit komen te zien in 2019:

  • Zondag 9 juni: static show, demonstraties, Flying Circus, re-enactors, enzovoorts (rond 11.00 uur zal de Airshow Takeoff van start gaan. Dag ten einde rond 18.00 uur)
  • Maandag 10 juni: binnenkomst deelnemende vliegtuigen, opstelling tussen publiek, in de middag spectaculaire vliegshows (opening om 10.00 uur, einde rond 18.00 uur)

Tickets en kaartverkoop

Oostwold Airshow verkoopt dagtickets en passe-partouts die recht geven op beide dagen toegang. De kosten voor een dagticket bedragen € 14,- voor de zondag en € 19,- voor de maandag. Een early bird passe-partout voor zondag en maandag koop je al voor € 22,- per persoon.

Bezoeken Oostwold Airshow

Oostwold Airshow vindt plaats op Oostwold Airport, een klein lokaal vliegveld in Groningen. Het adres waar je op kunt navigeren is Polderweg 28 in de gemeente Oldambt. Parkeren is mogelijk in de omgeving van het vliegveld. Qua openbaar vervoer zijn er beperkte mogelijkheden. Bezoekers kunnen met de trein reizen naar het treinstation van Winschoten en van daaruit per bus doorreizen naar bushalte Julianalaan in Oldambt. Vanaf dit busstation is het nog enkele honderden meters lopen tot aan het vliegveld. Als je van verder weg afkomstig bent is het een verstandige keuze te overnachten in de omgeving. Vergelijk de beschikbare hotelkamers inclusief prijzen via: