Open Huizen Dag NVM

Last update: 13-12-2019

De dag met de meeste huizenbezichtigingen is de NVM Open Huizen Dag. Gedurende de Open Huizen Dag vinden verkopers en kopers van huizen elkaar zeer eenvoudig. De NVM Open Huizen Dag is een openbaar evenement dat in het gehele land plaatsvindt. Iedereen kan meedoen; kopers en verkopers van huizen. Deelname aan de NVM Open Huizen Dag vindt twee keer per jaar plaats, eenmaal in het voorjaar en eenmaal in het najaar. Kom onderstaand alles over de NVM Open Huizen Dag 2020 te weten zoals datum, tijdstip, deelname en aanmelding en huizenaanbod van deelnemers.

NVM Open Huizen Dag - algemeen

NVM is de afkorting van Nederlandse Vereniging van Makelaars, oftewel de belangenorganisatie van de makelaardij. Een flink deel van alle makelaars in Nederland is aangesloten bij de NVM. De belangrijkste taak van makelaars is natuurlijk om verkopers van huizen en potentiële kopers van huizen bij elkaar te brengen en een goede deal te sluiten. Mede hierdoor is er de NVM Open Huizen Dag ontstaan, waarbij de drempel voor het bezichtigen van een huis bijna helemaal is weggenomen. Potentiële kopers kunnen namelijk zoveel huizen als ze willen bezoeken zonder dat er vooraf een afspraak gemaakt hoeft te worden. Hierdoor hebben ze de kans om op één dag meerdere woningen achtereen te bezoeken. Voor de verkopende partij is de Open Huizen Dag van NVM dan weer ideaal omdat ze extra veel bezichtigingen kunnen verwachten.

Datum en tijden 2020

De Open Huizen Dag van NVM vindt tweemaal per jaar plaats, in 2020 in de maanden maart en oktober: 

  • Zaterdag 28 maart 2020 van 11.00 tot 15.00 uur
  • Zaterdag 2 oktober 2020 van 11.00 tot 15.00 uur

Huizen bezichtigen

De Open Huizen Dag is natuurlijk het uitgelezen moment om huizen te bezichtigen. Een goede tip is wel om vooraf voor jezelf te bepalen welke huizen je wilt bezoeken. Kijk hiervoor op Funda welke huizen deelnemen aan de Open Huizen Dag (ook wel Open Huizen Route genoemd). Stippel vervolgens aan de hand van de deelnemende huizen een geschikte route uit. Tijdens de Open Huizen Dag zelf bel je simpelweg aan bij de huizen die je wilt bezichtigen, waarna de bewoners je zullen rondleiden. Een goede tip is om voor jezelf aantekeningen te maken van de huizen die je allemaal bezoekt, om zodoende te voorkomen dat je achteraf niet meer goed weet welke huizen je het best bevielen.

Huis verkopen

Ook wanneer je graag je huis wilt verkopen is de NVM Open Huizen Dag een ideaal moment. Deelname biedt je de kans om je huis onder de aandacht te brengen bij een enorm aantal potentiële kopers. Je zult jezelf vooraf moeten aanmelden voor de NVM Open Huizen Dag, over het algemeen is dit mogelijk via je makelaar en vaak is dit geheel gratis. Indien gewenst kan je de deelname kenbaar maken met een vermelding op Funda of een ‘open huis’ poster voor op het raam. Zorg als verkoper dat het huis netjes opgeruimd is en er zo min mogelijk persoonlijke spullen in het zicht staan. Een neutrale uitstraling heeft namelijk een positief gevolg voor de verkoopkansen.