Opendeur Landcomponent Defensie Leopoldsburg

Dit evenement zal niet doorgaan in 2019! Mogelijk is er wel de Verkenningsdag Militaire Beroepen!

 

De Belgische Landmacht, oftewel Landcomponent, organiseert ieder jaar in de gemeente Leopoldsburg een open dag. In België heet het fenomeen open dag ander, namelijk opendeur. De opendeur van de Landcomponent in Leopoldsburg vormt een uitgelezen kans om de Belgische strijdkrachten eens van dichtbij aan het werk te zien. Kom alles te weten over Opendeur Leopoldsburg 2017 waaronder datum, openingstijden, programma, tickets en bereikbaarheid van dit evenement.

Opendeur Leopoldsburg 2017

Landcomponent is de Vlaamse benaming voor Landmacht en opendeur voor open dag. Tijdens Opendeur Leopoldsburg is er dus open dag van de Belgische Landmacht op de legerbasis in Leopoldsburg. Opendeur Leopoldsburg is een ideaal dagje uit voor de hele familie. Zo zijn er demonstraties van legervoertuigen, je kunt een praatje maken met militairen, er zijn luchtdopen en meer dan 100 interessante stands. De Landcomponent wordt onder andere vertegenwoordigd door de ontmijningsdienst, hondenmeesters, infanterie-, verkennings-, genie- en artillerie-eenheden. Opendeur Leopoldsburg vindt plaats op zondag 21 mei 2017.

Openingstijden

De legerbasis in Leopoldsburg zal de deuren openen vanaf 10.00 uur ’s morgens. Om 18.00 uur is opendeur Leopoldsburg weer afgelopen.

Tickets

Opendeur van de Belgische Landcomponent is gratis te bezoeken. Het is niet nodig om tickets te bemachtigen. Het evenement is dankzij de gratis toegang een van de best bezochte publieksevenementen van België.

Bezoeken Opendeur Leopoldsburg

De gemeente Leopoldsburg is gelegen in Belgisch Limburg, niet ver ten zuiden van bijvoorbeeld Lommel en Eindhoven. De gemeente is vooral bekend vanwege het feit dat een groot deel van het oppervlakte wordt beslagen door de militaire oefenterreinen. Hoe belangrijk dit legerterrein wel niet is blijkt uit het feit dat er een aanzienlijk deel van de Belgische Landcomponent hier is gelegerd. Leopoldsburg is bereikbaar via wegen als de N18 en N73. De legerbasis is gelegen aan de Hechtelsesteenweg. Ook beschikt Leopoldsburg over een eigen treinstation vanwaar je te voet de opendeur van de Landcomponent kunt bereiken. Het kan behoorlijk druk zijn op de toegangswegen richting Leopoldsburg. Om geen hinder te ondervinden van deze drukte kiezen veel bezoekers ervoor om de nacht voor de Opendeur door te brengen in een hotel in de directe omgeving. Bekijk de vrije hotelkamers en prijzen via:

Open dagen Nederlandse Defensie

Ook in Nederland zijn er open dagen van Defensie. Enkele voorbeelden zijn de gratis te bezoeken Landmachtdagen, Luchtmachtdagen en Marinedagen. Op deze website vind je alles over deze open dagen van Defensie.