Home » Oranjebloesem

Oranjebloesem

Last update: 24-10-2019

Het meest ontspannen festival tijdens Koningsdag beleef je in Blijburg aan Zee, een stadsstrand behorend bij Amsterdam. Tijdens Oranjebloesem kan je hier aan de waterkant genieten van heerlijke muziek van bijzondere artiesten terwijl je uitkijkt over het water van het IJmeer. Op Oranjebloesem ben je ver verwijderd van de honderdduizenden dagjesmensen die Amsterdam overspoelen tijdens Koningsdag en kan je dus op en relaxte manier Koningsdag vieren. Kom meer te weten over Oranjebloesem 2020, bijvoorbeeld informatie over tickets en kaartverkoop, festivaltijden en line-up, bereikbaarheid, busreizen en hotels.

Oranjebloesem 2020

Oranjebloesem is een laid back festival aan het water van het IJmeer. In een ontspannen setting treden op maar liefst vier podia diverse artiesten op. Over het algemeen hoef je tijdens Oranjebloesem geen grote internationale namen te verwachten, de organisatie richt zich juist op eigenzinnige en inspirerende artiesten. De artiesten geven je een dag om niet snel te vergeten, mede omdat Oranjebloesem gewoonweg heel anders is dan de meeste andere Koningsdagfestivals. De volgende editie van Oranjebloesem vindt uiteraard plaats op maandag 27 april 2020.

Festivaltijden

Oranjebloesem is een outdoor festival dat overdag plaatsvindt. De festivaltijden van de editie van 2020 zijn:

  • Aanvang: 12.00 uur
  • Einde: 21.30 uur

Line-up

Zoals gezegd zijn de artiesten die optreden tijdens Oranjebloesem ook echte artiesten die muziek met een ziel ten gehore brengen. In totaal wordt er opgetreden op maar liefst vier podia waarvan één podium is ingericht als live-stage. De line-up is via de website van Oranjebloesem te raadplegen. De podia luisteren naar de prachtige namen Aan het Strand, Onder de Vuurtoren, Tussen de Duinen en Op de Heuvelrug.

Tickets en kaartverkoop

De ticketinfo voor 2020 is nog niet bekend

Tickets voor Oranjebloesem zijn te koop via de website van het festival. De hoogte van de ticketprijs loopt op naarmate je langer wacht met kopen. De early bird tickets zijn het meest voordelig met € 32,50, waarna de prijs langzaam verder stijgt tot € 35, € 37,50 en tenslotte € 40 per persoon.

Bezoeken Oranjebloesem

Het Olympisch stadion van Amsterdam is een bekende plek in de hoofdstad. Doordat het strand zo dichtbij de stad Amsterdam ligt zijn er qua vervoer diverse mogelijkheden. Het adres van de festivallocatie van Oranjebloesem is Olympisch stadion 2, 1076 DE Amsterdam (bereken je route). In de omgeving zijn mogelijkheden om betaald te parkeren. Wie met het openbaar vervoer komt kan vanaf treinstation Amsterdam Centraal gebruik maken tramlijn 24. Voor mensen uit de regio is Oranjebloesem ook perfect om met de fiets te bereiken. Verder rijden er nog bussen vanuit diverse Nederlandse steden waarmee je tegen betaling een plekje in de bus kunt bemachtigen. En dan is er nog de mogelijkheid te overnachten in de buurt van Oranjebloesem, de stad Amsterdam heeft tal van hotels. Vergelijk de prijzen per kamer via: