Over het IJ Festival

Last update: 24-01-2020

Een van de leukste theaterfestivals van Nederland vindt plaats in de zomer van 2020 op het NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Zoals de naam al aangeeft vindt het aan de overzijde van het IJ plaats, vanuit het centrum van Amsterdam dan bezien. Het Over het IJ Festival duurt tien dagen en heeft iedere editie weer een bijzonder programma samengesteld. Kom meer te weten over het Over het IJ Festival 2020 waaronder programma en line-up, festivaltijden, bereikbaarheid, tickets en kaartverkoop.

Over het IJ Festival

In de industriële omgeving van het NDSM-werf  en aan de boorden van het IJ in Amsterdam-Noord wordt ieder jaar een van de beste theaterfestivals van ons land georganiseerd. Tijdens Over het IJ Festival krijgen bekende en gerenommeerde theatermakers de kans om hun kunsten te vertonen. Maar ook jong talent is volop aanwezig en zorgt vaak voor originele inslagen. De theatermaker benutten de omgeving van het NDSM-werf ten volle en bieden een kijk op bijzondere architectuur en de stedelijke omgeving. Ook maakt het Zeecontainerprogramma weer onderdeel uit van Over het IJ Festival. Het evenement is een heuse ontdekkingstocht voor jong en oud. Zo is er ook nog een speciaal kinderprogramma opgesteld.

Datum 2020

Het evenement duurt maar liefst tien dagen. De volgende editie van het Over het IJ Festival vindt plaats van vrijdag 10 tot en met zondag 19 juli 2020.

Tickets en programma

De ticketprijs voor 2020 is nog niet bekend

Voor een overzicht van alle theatermakers en artiesten die door de organisatie zijn gestrikt kan je de website van Over het IJ Festival bezoeken. Per voorstelling is op de website aanvullende informatie gegeven waaronder openingstijden en ticketprijzen. Het is mogelijk om de tickets los te kopen per voorstelling. Tickets zijn te koop tijdens de online voorverkoop en aan de kassa ten tijde van het evenement. Voor het festival zijn ook pass-partouts te koop, deze kosten € 15 per stuk.

Bezoeken Over het IJ Festival

Het NDSM-werf en de oevers van het IJ in Amsterdam-Noord bereik je vanuit de stad Amsterdam (waaronder treinstation Amsterdam Centraal) eenvoudig via een gratis pont. De veerpont vaart in tien minuten van de ene zijde van het IJ naar de andere. Voor bezoekers die Over het IJ Festival meerdere dagen achtereen willen bezoeken is er nog de mogelijkheid te overnachten in de vele hotels die Amsterdam rijk is. De vrije hotelkamers inclusief kamerprijzen vind je hier: