Home » Pinkpop

Pinkpop

Last update: 20-10-2017

Het oudste popfestival van Nederland wordt al sinds jaar en dag georganiseerd in Landgraaf in Limburg. Pinkpop is één van de meest roemruchte popfestivals van de wereld en bijna alle wereldacts hebben er wel ooit opgetreden. Pinkpop werd traditioneel altijd georganiseerd tijdens het Pinksterweekend, maar zoals wel vaker wordt hiervan afgeweken. Wil je ook graag Pinkpop 2018 bezoeken? Alles over dit festival is voor je samengevat, lees verder over de tickets en kaartverkoop, het programma en de line-up, bereikbaarheid en overnachtingsmogelijkheden.

Pinkpop 2017

Pinkpop is het oudste popfestival ter wereld dat jaarlijks terugkeert, de eerste editie was al in 1970. Qua muziek passeren allerlei stijlen de revue en iedere editie weet de organisatie weer grote namen uit binnen- en buitenland te strikken. Doordat Pinkpop een meerdaags festival is zijn er ook overnachtingsmogelijkheden op de camping. Het muziekfestival vindt wederom plaats op het immense Megaland terrein in het Limburgse Landgraaf. De volgende editie van Pinkpop vindt plaats van vrijdag 15 tot en met zondag 17 juni 2018. Pinkpop wordt hierdoor dus in 2018 niet tijdens het lange Pinksterweekend georganiseerd. 

Tickets en kaartverkoop

Tickets voor Pinkpop zijn te koop via Ticketmaster en bij de winkels van Primara. Er zijn voor Pinkpop 50.000 kaarten te koop voor het hele weekend welke recht geven op drie dagen toegang. Voor iedere afzonderlijke dag gaan er nog eens 10.000 dagtickets in de verkoop. Tickets kosten overigens € 95 per dag en een weekendticket inclusief campingovernachting kost € 195,-. 

21583620ebe646a5999821c884b48d93.jpg

Fotocredits: Bart Heemskerk

Programma en line-up

Pinkpop en wereldsterren, het is al vele decennia een gelukkig huwelijk. In het verleden traden bijvoorbeeld Metallica, Pearl Jam, Foo Fighters, Rolling Stones en Muse op. En de lijst is bij lange na niet compleet en veel te lang om hier te vermelden. Zoals ieder jaar weer staat ook de komende editie van Pinkpop weer bol van de internationale en Nederlandse topacts. Ben je benieuwd naar de bands en artiesten die komen optreden? De line-up en programma van Pinkpop is terug te vinden op de website van Pinkpop. Ieder jaar weer wordt de line-up in stappen prijsgegeven zodat de spanning langzaam opbouwt.

Locatie en adres

Pinkpop vindt plaats in het Limburgse Landgraaf op het Megaland terrein. De ideale vervoersmethode is de trein, waarbij je kunt uitstappen op NS-treinstation Landgraaf. Om de afstand van het treinstation naar het Pinkpop terrein te overbruggen worden pendelbussen ingezet. Wanneer je liever met de auto Pinkpop bezoekt kan er geparkeerd worden op grote parkeerplaatsen (route). Houd wel rekening met aanzienlijke loopafstanden van de parkeerplaatsen naar het festivalterrein. Het adres en postcode zijn:

  • Adres: Hofstraat 15 (Megaland Evenemententerrein)
  • Postcode: 6372 XC Landgraaf

Overnachten

Eventueel kan je overnachten op Pinkpop, bijvoorbeeld op de camping of in een hotel in de nabijheid. Kamperen is mogelijk voor in totaal 50.000 bezoekers, maar reserveren hiervoor is vooraf niet mogelijk. Op de kampeerterreinen heb je de mogelijkheid om te douchen, er zijn toiletten en er zijn verkooppunten van voedsel en drinken. Let op: er is geen stroomvoorziening op de camping. Wie wil overnachten in een nabijgelegen hotel kan de beschikbare hotelkamers en prijzen vergelijken via: