Pleinbioscoop Rotterdam

Last update: 11-02-2020

Er is nog niets bekend over Pleinbioscoop Rotterdam 2020

Gedurende negentien zomeravonden staat het Museumpark in Rotterdam weer in het teken van de Pleinbioscoop. Het evenement Pleinbioscoop is in feite een enorme openluchtbioscoop waar je samen met honderden tot duizenden mensen tegelijk goede films kijkt op het megagrote scherm. Het gezellige evenement biedt gedurende de avonden allerlei soorten films en is een prima avondje uit. Kom meer te weten over Pleinbioscoop 2020 zoals welke films en voorstellingen er draaien, hoe je tickets kunt kopen, een stoel kunt huren en hoe het zit met de bereikbaarheid van het evenement.

Pleinbioscoop Rotterdam 2020

Midden in Rotterdam in het Museumpark vindt in de zomer het gezellige Pleinbioscoop plaats. Het filmevenement duurt maar liefst 19 dagen. Met een capaciteit die kan oplopen tot meerdere duizenden toeschouwers is Pleinbioscoop een bijzondere belevenis. Denk je maar eens in dat je met duizenden mensen tegelijk lacht of schrikt. Omdat het scherm waarop de films worden uitgezonden zeer groot is, hoef je niet bang te zijn dat je de film niet goed kunt volgen. De volgende editie van Pleinbioscoop Rotterdam vindt plaats van woensdag 7 tot en met zondag 25 augustus 2019.

Films en datums

Iedere avond wordt er weer een andere film uitgezonden. De films zijn afkomstig uit verschillende genres, bijvoorbeeld actie, klassiek, thriller, horror, romantiek, enzovoorts. Welke films en voorstellingen in 2019 worden uitgezonden is te lezen in het programma. De films starten telkens rond 21.15 uur, waarbij de deuren van de Pleinbioscoop rond 20.00 uur al openen.

Tickets en kaartverkoop

Tickets voor Pleinbioscoop Rotterdam zijn te koop aan de deur, bij Velvet Music (Oude Binnenweg 121a) of vooraf online via de website van Pleinbioscoop. De kosten per filmavond bedragen € 6 per persoon. Medewerkers van Erasmus MC en het Oogziekenhuis krijgen een korting op de tickets. Cineville pashouders krijgen zelfs helemaal gratis entree. Wil je meerdere malen Pleinbioscoop Rotterdam bezoeken? Neem dan een 10-rittenkaart voor € 40 welke per avond door maximaal twee personen gebruikt kan worden.

Stoel

Als bezoeker heb je de keuze tussen het zelf meenemen van een stoeltje of om gebruik te maken van een stoeltje van Pleinbioscoop. Het is mogelijk om een stoeltje te huren voor € 1 per persoon. Maar het is dus ook toegestaan om zelf een stoeltje mee te nemen waardoor je geen euro huur hoeft te betalen.

Bezoeken Pleinbioscoop

Bezoekers uit de stad kunnen Pleinbioscoop prima per fiets bereiken. Het adres van Pleinbioscoop Rotterdam is Museumpark 32. Bezoekers die met de auto komen kunnen hun auto onder andere parkeren in Parkeergarage Museumpark. Ook met het openbaar vervoer is de openluchtbioscoop bereikbaar. Stap bijvoorbeeld uit bij de metrostations Dijkzigt of Beurs, tramhalte Museumpark of een van de bushaltes in de omgeving. Wanneer je bezoek aan Pleinbioscoop onderdeel is van een langer bezoek aan Rotterdam is er nog de mogelijkheid een hotelkamer te boeken: