Kalender » Pluk de Nacht

Pluk de Nacht 2016: tickets en locaties

Plukdenacht.jpg

Genieten van bijzondere films doe je tijdens het gratis te bezoeken filmfestival Pluk de Nacht. Dit filmevenement duurt ruim tien dagen en vindt plaats in drie steden in Nederland. Tijdens Pluk de Nacht kan je films bekijken die niet bekend zijn of niet zijn uitgebracht in Nederland. Pluk de Nacht is een openlucht festival. Kom alles te weten over Pluk de Nacht 2016 waaronder de locaties waar het plaatsvindt, de filmtijden en de bereikbaarheid.

Pluk de Nacht 2016

Ken je het fenomeen dat je een goede film ziet maar dat je het kijkgenot niet kunt delen met anderen omdat de film niet in Nederland wordt uitgebracht? Pluk de Nacht is een filmfestival die juist dit soort films toont aan haar bezoekers. De organisatie van Pluk de Nacht zoekt stad en land af naar bijzondere filmproducties met hoge kwaliteit. Hierbij wordt niet gezocht naar een bepaald filmgenre, alles kan voorbij komen. Of het nu speelfilms zijn of animatie, thrillers of documentaires, laat jezelf verrassen tijdens Pluk de Nacht. Pluk de Nacht 2016 vindt plaats in de steden Amsterdam, Arnhem en Utrecht.

Datums

Pluk de Nacht vindt plaats op de volgende datums:

  • Amsterdam: woensdag 3 tot en met zaterdag 13 augustus 2016
  • Utrecht: donderdag 18 tot en met zaterdag 20 augustus 2016
  • Arnhem: donderdag 25 tot en met zaterdag 27 augustus 2016

Filmtijden

De filmvertoningen tijdens Pluk de Nacht starten rond 21.00 uur wanneer de schemering invalt. Eerst worden korte films uitgezonden, waarna de hoofdfilm wordt vertoond als de zon daadwerkelijk helemaal onder is. Je kunt overigens al veel eerder terecht op de locaties van Pluk de Nacht. In Amsterdam openen vanaf 15.00 al de terrasjes en bar, in Utrecht en Arnhem is dit om 17.00 uur. Na afloop van de film is er nog Klup de Nacht, de nachtclub van het festival (in Amsterdam op vrijdag en zaterdag, in Arnhem en Utrecht iedere avond).

Gratis entree

Pluk de Nacht is gratis te bezoeken, er worden dus geen tickets verkocht. Door consumpties te kopen of een strandstoel te reserveren wordt Pluk de Nacht financieel ondersteund.

Locaties

De locaties van Pluk de Nacht zijn als volgt:

  • Amsterdam: Stenen Hoofd
  • Arnhem: Nieuwe Havenweg 23
  • Utrecht: Europalaan 2B