Pluk de Nacht

Last update: 16-02-2020

Er is nog niets beken over Pluk de Nacht 2020

Genieten van bijzondere films doe je tijdens het gratis te bezoeken filmfestival Pluk de Nacht. Dit filmevenement duurt ruim tien dagen en vindt plaats in drie steden in Nederland. Tijdens Pluk de Nacht kan je films bekijken die niet bekend zijn of niet zijn uitgebracht in Nederland. Pluk de Nacht is een openlucht festival. Kom alles te weten over Pluk de Nacht 2020 waaronder de locaties waar het plaatsvindt, de filmtijden en de bereikbaarheid.

Pluk de Nacht - Amsterdam en Utrecht

Ken je het fenomeen dat je een goede film ziet maar dat je het kijkgenot niet kunt delen met anderen omdat de film niet in Nederland wordt uitgebracht? Pluk de Nacht is een filmfestival die juist dit soort films toont aan haar bezoekers. De organisatie van Pluk de Nacht zoekt stad en land af naar bijzondere filmproducties met hoge kwaliteit. Hierbij wordt niet gezocht naar een bepaald filmgenre, alles kan voorbij komen. Of het nu speelfilms zijn of animatie, thrillers of documentaires, laat jezelf verrassen tijdens Pluk de Nacht. De meeste films zijn Engelstalig gesproken of hebben Engelse ondertiteling. Pluk de Nacht 2019 vindt plaats in de steden Amsterdam en Utrecht.

Datums

Pluk de Nacht vindt plaats op de volgende datums:

  • Amsterdam: donderdag 14 tot en met zondag 24 augustus 2019
  • Utrecht: 31 juli tot en met 4 augustus 2019

Filmtijden

De filmvertoningen tijdens Pluk de Nacht starten rond 21.00 uur wanneer de schemering invalt. Eerst worden korte films uitgezonden, waarna de hoofdfilm wordt vertoond als de zon daadwerkelijk helemaal onder is. Je kunt overigens al veel eerder terecht op de locaties van Pluk de Nacht. In Amsterdam openen vanaf 15.00 al de terrasjes en bar, waarna je vanaf 16.00 uur ook een hapje kunt eten. In Utrecht openen de eettentjes en barretjes om 17.00 uur. 

Gratis entree

Pluk de Nacht is gratis te bezoeken, er worden dus geen tickets verkocht. Door consumpties te kopen of een strandstoel te reserveren wordt Pluk de Nacht financieel ondersteund.

Locaties

De locaties van Pluk de Nacht zijn als volgt:

  • Amsterdam: Stenen Hoofd (havengebied aan het IJ, Amsterdam-West)
  • Utrecht: Nijverheidsweg 2