Preuvenemint Maastricht

Last update: 11-02-2020

Maastricht is een stad waar de Bourgondische levensstijl nog echt in de praktijk wordt gebracht. Bij een stad als Maastricht past dan ook naadloos het evenement 't Preuvenemint. Het gastronomische festijn 't Preuvenemint staat in het teken van lekker eten en proeven. Tal van hoogstaande restaurants en cateraars zijn aanwezig om de bezoekers te laten proeven van al dat lekkers. Ieder jaar in augustus wordt het grootste eetfestijn van Nederland georganiseerd op het Vrijthof te Maastricht. Kom alles te weten over het gratis toegankelijke 't Preuvenemint 2020 waaronder informatie over openingstijden, de Preuvenelappen, programma en optredens en bereikbaarheid.

't Preuvenemint 2020

Op het mooiste plein van Nederland, het Vrijthof in Maastricht, vindt jaarlijks 't Preuvenemint plaats. De naam is afkomstig van de woorden preuve en evenemint, wat de Maastrichtse woorden zijn voor proeven en evenement. Tijdens het evenement kan je de heerlijkste gerechten proeven die zijn samengesteld door de exploitanten (cateraars, restaurants, enzovoorts). De te verkrijgen gerechten variëren van gangbare gerechten tot zeer exclusieve hapjes. Uiteraard hoort bij lekker eten ook lekker drinken, er zijn tal van heerlijke wijnen en bieren te proeven. Het culinaire 't Preuvenemint is een van de beste festivals in haar soort van heel Nederland. In 2020 vindt 't Preuvenemint plaats van donderdag 27 tot en met zondag 30 augustus.

Gratis toegang

Om 't Preuvenemint te bezoeken zijn er geen entreekaarten nodig, dat betekent dat iedereen gewoon het eetfestijn kan vereren met een bezoekje. Het evenement is steevast goed bezocht, ieder jaar weten circa honderdduizend bezoekers de weg naar het Vrijthof te vinden.

Openingstijden

De openingstijden van Preuvenemint Maastricht 2020 zijn als volgt:

  • Donderdag 27 augustus: 18.00 - 01.00 uur
  • Vrijdag 28 augustus: 16.00 - 02.00 uur
  • Zaterdag 29 augustus: 14.00 - 02.00 uur
  • Zondag 30 augustus: 12.00 24.00 uur
  • De muziek stopt dagelijks één uur eerder dan de genoemde eindtijd.

Betalen

Het is niet mogelijk om tijdens 't Preuvenemint gewoon met normaal geld af te rekenen. Het evenement werkt namelijk met speciale Preuvenelappen. Je kunt de Preuvenelap kopen via de website van het evenement en via de kassa's die op het Vrijthof staan. Een gedeelte van de omzet wordt gedoneerd aan het goede doel.

Optredens

Een lekker hapje en een drankje, kan het beter? Jazeker kan het nog beter, tijdens 't Preuvenemint vinden er nog optredens plaats van artiesten. Een bezoek aan 't Preuvenemint is dus vooral culinair een hoogstandje, maar het is dus ook nog eens een echt avondje uit.

Bezoeken 't Preuvenemint

Het Vrijthof in Maastricht is het centrale plein van de stad en dus midden in de stad gelegen. Als je met de auto komt heb je kans om geconfronteerd te worden met verkeersdrukte en hoge kosten voor het parkeren. Het is daarom aan te raden te reizen met het openbaar vervoer. Een dichtbijgelegen treinstation is dat van Maastricht Centraal, je hoeft maar een kwartiertje te lopen vanaf dit station. De aanwezigheid in het toeristische Maastricht wordt door veel bezoekers aangegrepen voor een langer verblijf in de vorm van een hotelovernachting: