Primark Sale 2020: begindatum uitverkoop

Last update: 30-01-2020

De snelst groeiende modeketen van Nederland en België is natuurlijk Primark. Het aantal winkels stijgt snel en dit ongelooflijke succes heeft natuurlijk vooral te maken met de standaard lage prijzen van het assortiment. Is er dan nog wel sprake van uitverkoop en organiseert Primark bijvoorbeeld nog een zomersale of wintersale? Onderstaand hebben we voor je uitgezocht wat we kunnen verwachten in 2020.

Uitverkoop bij Primark

Wie de prijsstelling van Primark kent zou denken dat er het hele jaar door uitverkoop wordt gehouden. Primark is namelijk de winkelketen waar je voor enkele euro’s standaard een broek, shirt, jurk of schoenen kunt kopen. Toch fluctueren ook bij Primark de prijzen weleens en is er dus sprake van zogenoemde sale of uitverkoop. Overigens beschikt Primark niet over een eigen webwinkel, dus als shopper ben je aangewezen op de winkels van Primark. Gelukkig worden dit er steeds meer in Nederland en België.

Primark zomersale 2020

Primark staat bekend om haar leuke en voordelige bikini’s, badpakken, jurkjes, sandalen, shirts, tops, enzovoorts. De zomercollectie is altijd al uitermate voordelig, maar hoe zit dat dan in de periode dat er in de hele winkelstraat zomersale wordt gehouden? Ook bij Primark dalen de prijzen van verschillende artikelen aanzienlijk, dus er is sprake van zomersale. Wel zijn de verschillen qua prijs niet zo groot als bij andere modeketens. Dus in plaats van prijsdalingen van 70% dalen de prijzen tijdens de zomersale bijvoorbeeld voor diverse artikelen maar met 30 of 40%. De zomersale in Nederland start meestal half juni en loopt door tot diep in de maand juli.

Primark wintersale 2020 / 2021

Bij Primark kan je ook goed terecht wanneer je op zoek bent naar bijvoorbeeld een lekkere winterjas, jeans, truien, hoodies, enzovoorts. Tijdens de wintersale liggen deze prijzen wederom een stukje lager dan anders, maar de verschillen zijn niet schrikbarend. Dat hoeft ook niet, want Primark kiest er voor om de rest van het jaar ook lage prijzen te hanteren. De wintersale in Nederland start in de tweede helft van december 2020, waarbij deze vooral de dag na kerst in volle hevigheid losbarst. Ook in 2021 hoef je niet te wanhopen, de wintersale loopt gewoon door tot diep in januari.

Solden België

En dan is er natuurlijk ook nog uitverkoop in België, waar het solden of koopjes heet. De datums van de solden zijn vastgelegd in de wetgeving en er kan dus niet van worden afgeweken. De wintersolden start op 3 januari en gaat door tot en met 31 januari. De zomersolden start op 1 juli en loopt tot en met 31 juli.

Overige sale periodes

Zoals gezegd is er bij Primark minder sprake van grootste uitverkoopperiodes als bij andere modeketens. Enkele bekende voorbeelden van bekende uitverkoopperiodes zijn Black Friday op vrijdag 20 november 2020 en Cyber Monday op maandag 23 november 2020.