Pukkelpop

last update: 16-02-2020

Een van de Europese parels op het gebied van muziekfestivals wordt ieder jaar georganiseerd vlakbij Hasselt. Het gaat hier natuurlijk om Pukkelpop. Het vierdaagse muziekfestijn schotelt ieder jaar weer ruim tweehonderd artiesten en optredens voor aan de bezoekers. Je leest alles over Pukkelpop 2020, bijvoorbeeld wat het programma is, waar en hoe je tickets kunt kopen, wat de festivaltijden zijn en hoe je op het festival kunt geraken.

Pukkelpop 2020

Het gevarieerde programma van Pukkelpop is verdeeld over in totaal acht podia. Muzieksoorten als pop, rock, dance en metal vliegen om de oren en zorgen voor een geweldige beleving. Naast het muzikale speelt ook het culturele een voorname rol (bijvoorbeeld straattheater). Pukkelpop wordt ieder jaar bezocht door tienduizenden mensen waaronder een aanzienlijk deel uit Nederland. De volgende editie van Pukkelpop wordt georganiseerd van donderdag 20 tot en met zondag 23 augustus 2020 en beslaat dus in totaal vier dagen. Overigens is de donderdag (20 augustus) voor het pré programma (Boiler Party).

Kaartverkoop

Pukkelpop is een muziekfestival waar entree wordt geheven. Een dagticket kost € 100 per persoon. Met een combiticket ter waarde van € 205 heb je recht op toegang van woensdag tot en met zaterdag. Op woensdag mag je vanaf 18.00 uur het terrein op en heb je tevens toegang tot de Boiler Party. Er geldt geen minimumleeftijd voor het bezoeken van Pukkelpop, maar kleine kinderen worden afgeraden.

© Pukkelpop

Festivaltijden en line-up

De tijden voor 2020 zijn nog niet bekend

Tijdens de festivaldagen openen de poorten van Pukkelpop om 11.00 uur. Het programma, de timetable en de line-up vind je op de website van Pukkelpop.  Op de dag voor de start van Pukkelpop (woensdag) gaan de kassa's open om 12.00 uur en kan je alvast je festivalbandje ophalen, het terrein zelf opent vervolgens om 12.00 uur waarna later op de avond de Boiler Party zal plaatsvinden. Het campingterrein sluit op zondag om 12.00 uur. De line-up is ieder jaar bijzonder sterk te noemen. De complete line-up is te raadplegen op de website van Pukkelpop.

Kamperen

Tijdens Pukkelpop kan je overnachten op een van de twee campings. De kampeerterreinen zijn 24 uur per dag geopend. De camping gaat open op donderdag 20 augustus om 12.00 uur en sluiten weer op maandag 23 augustus 2020 om 12.00 uur. Als kamperen niet helemaal je ding is, kan natuurlijk ook worden gekozen voor het boeken van een hotelkamer in de omgeving van het festivalterrein van Pukkelpop: 

Autobezoek Pukkelpop

De stad Hasselt heeft een gunstige ligging ten opzichte van steden als Brussel, Luik en Antwerpen. Ook vanuit Nederlandse steden zoals Eindhoven en Maastricht ben je vrij snel op Pukkelpop. Als bezoeker die met de auto komt navigeer je naar de Kempische Steenweg in Kiewit / Hasselt (België). Bereken hier de route naar Pukkelpop. Je wordt in de omgeving van Pukkelpop al middels bewegwijzering naar het festivalterrein geleid.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer is een welkom alternatief en zorgt dat je bijvoorbeeld met de trein kunt reizen tot het treinstation van Hasselt of Kiewit. Vooral treinstation Kiewit is gunstig gelegen, je hoeft maar 500 meter te lopen naar Pukkelpop. Als je uitstapt in Hasselt kan je gebruik maken van bussen.