Racing Expo

Last update: 24-10-2019

Het grootste Nederlandse evenement op het gebied van auto’s, motorsport, tuning en design is Racing EXPO dat jaarlijks in de WTC Expo in Leeuwarden wordt georganiseerd. Je vindt er alles op het gebied van bijzondere auto’s, veelal getuned. Maar er zijn niet alleen getunede auto’s op Racing EXPO, je vindt er ook raceauto’s, raceteams, hobbyauto’s, enzovoorts. Racing EXPO is de plek waar je moet zijn als je van bijzondere en unieke auto's houdt. Kom alles over Racing EXPO 2020 te weten zoals adres en bereikbaarheid, programma en openingstijden, kaarten en ticketverkoop.

Racing EXPO 2020 – WTC Expo Leeuwarden

Ben je gek van auto’s en motoren en houd je in het bijzonder van de speciale modellen? Is jouw auto ook je lust en je leven en meest belangrijke hobby? Dan is Racing EXPO een evenement wat je zeker eens moet bezoeken. Alles op het gebied van racen is aanwezig, waarbij diverse officiële raceteams zichzelf presenteren en demonstraties geven. Ook zijn er enorm veel getunede auto’s aanwezig waardoor je inspiratie kunt opdoen op het gebied van design. Racing EXPO betekent vooral dat je je ogen overal uitkijkt, niet in de laatste plaats door de pitspoezen. Er zijn zelfs wedstrijden voor welke auto het mooist opgeleukt is, je kunt hier ook zelf aan deelnemen. Op de beurs vind je tevens volop kraampjes waar je auto-onderdelen zoals banden, olie, gadgets, enzovoorts kunt kopen. Racing EXPO vindt plaats op zaterdag 22 en zondag 23 februari 2020.

Kaartverkoop

De kaartverkoop voor Racing EXPO verloopt online via de website van Racing EXPO of via de website van beurshal WTC. De kosten voor een dagticket bedragen € 13,- per persoon. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar betalen het gereduceerde tarief van € 10,-. Indien het evenement nog niet is uitverkocht kan je ook kaarten aan de deur kopen op de dag zelf, deze zijn wel wat duurder (€ 16 regulier en € 10 voor kinderen). Een tip is om voorafgaand aan de beurs ook de websites van veilingwebsites in de gaten te houden, mogelijk worden daar kortingskaarten verkocht. Een pass-partout kost € 22,50

Openingstijden

De beurs Racing EXPO 2020 duurt twee dagen. Gedurende deze twee dagen zijn de openingstijden als volgt:

  • Zaterdag 22 februari: 10.00 – 18.00 uur
  • Zondag 23 februari: 10.00 – 17.30 uur

Adres en bereikbaarheid Racing EXPO

Racing EXPO wordt georganiseerd in de WTC Expo waarvan het adres Heliconweg 52 te Leeuwarden is (bereken je route). Het complex is telefonisch bereikbaar via +31(0)58-2941500. WTC Expo beschikt over eigen ruime parkeerplaatsen waar je betaald kunt parkeren voor € 4,- per dag. Het treinstation van Leeuwarden is op ongeveer 15 minuten loopafstand gelegen. Er rijden bussen tussen het treinstation en WTC Expo, neem hiervoor de buslijnen 70, 71 of 97. 

Overnachten Racing EXPO

Wil je liever niet meer naar huis omdat je bijvoorbeeld allebei de dagen Racing EXPO wilt bezoeken? WTC Expo heeft een inpandig hotel dus overnachten is een optie. Ook zijn er hotels in de nabijheid van het complex: