Rescue Vlissingen

Last update: 17-12-2019

Tijdens Rescue Vlissingen bundelen diverse hulpverlenende instanties hun krachten om een spectaculaire dag voor te schotelen aan de vele duizenden bezoekers. Op en rond het water vinden tal van demonstraties plaats waarbij het publiek een kijkje krijgt achter de schermen van de hulpverlenende instanties in Nederland. Ook zijn er diverse deelnemers afkomstig uit het buitenland. Rescue Vlissingen is het evenement om een kijkje achter de schermen te krijgen van alle hulpverleners. Aanschouw de werkwijzen en de mogelijkheden die ze hebben om de burger iedere dag weer dienstbaar te zijn. Kom alles te weten over Rescue Vlissingen 2020 waaronder datum, programma en tijden, locatie en bereikbaarheid, deelnemende hulpverlenende instanties.

Rescue Vlissingen 2020

Volop spektakel en show beleef je tijdens het gratis toegankelijke Rescue Vlissingen. Je zou het evenement de open dagen van de hulpverlenende instanties uit Nederland kunnen noemen. Zo zijn bijvoorbeeld verschillende brandweerkorpsen, trainingscentra, ambulancediensten, medische teams, dierenbescherming, politie, verkeerspolitie, de Koninklijke Luchtmacht, Landmacht, Marine en Marechaussee, traumateams en nautische teams aanwezig. Maar de lijst met instanties is nog veel groter en er komen ook diverse deelnemers uit het buitenland! Rescue Vlissingen vindt plaats op en rondom het water, op de stranden en boulevards van de Zeeuwse stad. Rescue Vlissingen is een evenement dat gratis te bezoeken is. Rescue Vlissingen is hiermee een van de leukste en grootste festivals met gratis entree. De volgende editie van Rescue Vlissingen vindt plaats op dinsdag 28 juli 2020.

Programma en tijden

Rescue Vlissingen biedt de bezoekers een bijzondere dag met volop spektakel. Het programma bestaat onder andere uit de aankomst van deelnemende traumahelikopters, er zijn parachutisten, patrouillevliegtuigen, blusdemonstraties, vliegdemonstraties, de politie houdt demonstraties, reddingen op zee, reddingen na verkeersongevallen, enzovoorts. Behalve de vele demonstraties is er een informatiemarkt waar je informatie kunt inwinnen over de deelnemende hulpverlenende instanties, er zijn static shows waarbij je de verschillende voertuigen, vliegtuigen en boten van dichtbij kunt zien, er zijn cursussen en workshops, muzikale optredens en ga zo maar door. Het programma is werkelijk bomvol en biedt voor jong en oud een geweldige dag. Het programma duurt grofweg van 12.00 tot 18.00 uur.

Werken bij hulpverlenende instanties

Rescue Vlissingen is ook perfect om informatie in te winnen over de mogelijkheden voor een carrière bij een hulpverlenende instantie. Er zijn verschillende wervingsstands die de bezoekers te woord zullen staan en informatie zullen verstrekken over vacatures en werk.

Bezoeken Rescue Vlissingen

Rescue Vlissingen vindt plaats op de boulevards Evertsen en Bankert, het Badstrand, de Westerschelde en het parkeerterrein gelegen aan de Kenau Hasselaarstraat. Als je met de auto naar Vlissingen komt kan je wanneer je de locatie nadert de borden ‘P Rescue’ volgen die je naar de parkeerterreinen leiden. Ook beschikt Vlissingen over een treinstation en busnetwerk, de organisatie motiveert mensen ook om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te reizen vanwege een gebrek aan parkeerplaatsen. Andere opties om met het openbaar vervoer te reizen zijn bijvoorbeeld  de Watertaxi, de Westerschelde Ferry en de Zonnetrein.