Home » Restaurantweek

Restaurantweek

Last update: 12-11-2017

Er is nog geen informatie bekend over Restaurantweek 2018.

Uiteten bij een toprestaurant kan een behoorlijk dure aangelegenheid zijn. Voor wie eens bij een toprestaurant wil eten voor weinig geld is er de Restaurantweek. Tijdens de Restaurantweek eet je zeer voordelig een driegangen diner of lunch bij ruim 750 luxere restaurants in Nederland. De Restaurantweek vindt tweemaal plaats per jaar, eenmaal in het voorjaar en eenmaal aan het einde van de zomer. Kom alles te weten over Restaurantweek 2017 waaronder datum, kosten lunch en diner, deelnemende restaurants, aanmelden en reserveren.

Restaurantweek 2017

Er zijn in Nederland duizenden restaurants en andere eetgelegenheden, waar je variërend van enkele euro’s tot honderden euro’s kunt eten. Vooral de chiquere restaurants zijn vaak erg prijzig. Maar tijdens de Restaurantweek eet je ook bij deze toprestaurants zeer voordelig. De Restaurantweek staat tweemaal op het programma in 2017, eenmaal in het voorjaar en eenmaal in het najaar. In 2017 is de Restaurantweek gepland van:

  • Maandag 8 tot en met zondag 21 mei 2017
  • Dinsdag 26 september tot en met zondag 15 oktober 2017

Kosten

Tijdens de Restaurantweek betaal je voor een driegangen diner slechts € 27,50 per persoon. Een driegangen lunch kost € 22,50 per persoon. Supplementen kosten extra en zijn verkrijgbaar vanaf € 2,-. Dankzij dit bescheiden bedrag bespaar je al snel de helft of meer aan kosten. Vooral wanneer je met een groter gezelschap gaat dineren of lunchen vormt de Restaurantweek een wel heel grote besparing. De genoemde prijzen zijn exclusief drankjes.

Deelnemende restaurants

Er doen vele honderden toprestaurants mee aan de Restaurantweek. De deelnemende restaurants vallen onder verschillende categorieën en landenkeukens waardoor je altijd meer dan voldoende keuze hebt. Op de website van de Restaurantweek vind je een overzicht van alle deelnemende restaurants. Het is bij veel restaurants mogelijk om de drie gekochte gangen nog verder uit te breiden.

Aanmelden en reserveren

Om te kunnen eten bij één van de toprestaurants zal je moeten reserveren. Het reserveren, oftewel aanmelden, is mogelijk vanaf circa drie weken voordat de Restaurantweek van start gaat. In het geval van de eerstvolgende Restaurantweek is reserveren mogelijk vanaf enkele weken voor de start van de actieweek. Reserveren kan gewoon online. Voor sommige restaurants geldt een beperkt aantal aanmeldingen, waardoor tijdig reserveren verstandig is.