Ricoh Open Rosmalen

Last update: 20-01-2020

Een van de belangrijkste tennistoernooien in Nederland wordt in de maand juni gespeeld in Rosmalen. De Ricoh Open in Rosmalen maakt onderdeel uit van de ATP en WTA waardoor er ieder jaar meerdere tennistoppers deelnemen. Ze strijden om de eer en het prijzengeld dat gezamenlijk ruim € 800.000,- bedraagt. Iedereen kan erbij zijn en genieten van tennis op topniveau. Kom alles te weten over de Ricoh Open 2020 in Rosmalen waaronder speelschema en programma, adres en bereikbaarheid, tickets en kaartverkoop.

Ricoh Open 2020

Tennis van topniveau beleef je in Nederland tijdens de Ricoh Open, menig internationale tennistopper staat aan de start van dit prestigieuze toernooi. Het tennistoernooi stond voorheen bekend onder de naam Topshelf Open, maar het bedrijf Ricoh heeft de sponsoring overgenomen. De Ricoh Open in Rosmalen wordt gespeeld op gras, waardoor het een ideale voorbereiding vormt op het wereldberoemde Wimbledon wat enkele weken later wordt gespeeld. De Ricoh Open kent een mannen- en vrouwentoernooi, zowel in het enkelspel als dubbelspel. Ieder jaar bezoeken ongeveer 60.000 mensen Ricoh Open. De volgende editie van de Ricoh Open in Rosmalen is gepland van zaterdag 6 tot en met zondag 14 juni 2020.

Programma en speelschema

Voorafgaand aan de echte start van het tennistoernooi vinden er op 6 en 7 juni 2020 al kwalificatiewedstrijden plaats. Het tennispark en de bijbehorende Shopping Boulevard iedere dag om 10.00 uur. Het programma en speelschema van de Ricoh Open Rosmalen zijn per dag als volgt:

  • Maandag 8 juni, aanvang 11.00 uur
  • Dinsdag 9 juni, aanvang 11.00 uur
  • Woensdag 10 juni, aanvang 11.00 uur
  • Donderdag 11 juni, aanvang 11.00 uur
  • Vrijdag 12 juni, aanvang 16.00 uur (kwartfinales enkel mannen en vrouwen)
  • Zaterdag 13 juni, aanvang 11.00 uur (halve finales enkel mannen en vrouwen & finales dubbel mannen en vrouwen)
  • Zondag 14 juni, aanvang 11.30 uur kwartfinales
  • Maandag 15 juni, aanvang 11.00 uur halve finales
  • Dinsdag 16 juni, finale vrouwen enkel om 12.00 uur en finale mannen enkel na 14.00 uur

Tickets en kaartverkoop

Tickets voor de Ricoh Open zullen verkrijgbaar zijn via de website van het evenement, via geselecteerde wederverkopers en aan de deur. Behalve losse tickets zijn ook bijzondere arrangementen voor bedrijven en VIPS.

Bezoeken Ricoh Open Rosmalen

Het toernooi wordt gespeeld op Autotron Rosmalen, waarvan het adres de Graafsebaan 133 is. Komende vanaf de A2 of de A59 geraak je eenvoudig bij het complex door de borden te volgen. Autotron Rosmalen beschikt over een eigen parkeerterrein. Met de trein reis je vanaf treinstation ’s-Hertogenbosch via buslijn 90 naar de bushalte voor de deur van de Autotron.