Rock Werchter

Last update: 22-01-2020

Pop- en vooral rockliefhebbers omstrepen ieder jaar één festival met rood in de agenda, namelijk Rock Werchter. Dit Belgische rockfestival behoort absoluut tot de beste muziekfestivals ter wereld. De line-up is ieder jaar weer om van te watertanden en al vele wereldbekende acts hebben er opgetreden. Rock Werchter kan worden bezocht voor één dag, maar ook meerdaagse festivaltickets inclusief overnachtingen zijn mogelijk. Kom meer te weten over Rock Werchter 2020 waaronder informatie over tickets en kaartverkoop, line-up en festivaltijden, bereikbaarheid en overnachtingsmogelijkheden.

© Foto Jokko for Rock Werchter

Rock Werchter 2020

Jaarlijks wordt Rock Werchter, voorheen bekend onder de naam Torhout-Werchter, bezocht door ongeveer 80.000 bezoekers per dag. Het pop- en rockfestival is uitgegroeid van een eendaags tot een meerdaags muziekfestival van wereldformaat. Tegenwoordig duurt Rock Werchter maar liefst vier dagen en heeft het iedere dag weer enkele van de grootste artiesten ter wereld op de planken staan. Behalve bekende artiesten uit binnen- en buitenland geeft Rock Werchter ook talent de kans die op het punt staan om door te breken. In 2020 zal Rock Werchter worden georganiseerd van donderdag 2 tot en met zondag 5 juli.

Tickets en kaartverkoop

Een groot deel van de bezoekers bezoekt Rock Werchter meerdere dagen en blijft overnachten op de camping. Een ticket voor vier dagen toegang kost € 243 en is verkrijgbaar via Ticketmaster. Dit is exclusief de kosten voor overnachten op de camping. Wil je Rock Werchter maar één dag bezoeken? Dat is geen probleem, een regulier dagticket kost € 110. 

© Foto Jokko for Rock Werchter

Line-up en programma

De tijden voor 2020 zijn nog niet bekend

Rock Werchter kan al vele jaren bogen op een geweldige line-up. Ieder jaar weer verrast de organisatie met enkele van de meest vooraanstaande muzikanten en artiesten ter wereld. In het verleden trad een flink deel van de crème de la crème al eens op tijdens Rock Werchter. De line-up en het programma voor de volgende editie van Rock Werchter is te raadplegen via de website van Rock Werchter. De festivaltijden zijn in 2019 als volgt:

  • Donderdag: 13.00 - 00.40 uur
  • Vrijdag: 13.00 - 01.00 uur
  • Zaterdag: 13.00 - 01.00 uur
  • Zondag: 13.00 - 01.00 uur

Parkeren en openbaar vervoer

Rock Werchter vindt plaats in de Belgische gemeente Werchter, niet ver van steden als Leuven en Brussel. Per auto is het festivalterrein bereikbaar via de N21 (bereken route) en parkeren kan op één van de grote parkeerterreinen waar een autoticket € 15,- kost. Reizigers met het openbaar vervoer kunnen reizen via het treinstation van Leuven en vervolgens de afstand tot het festivalterrein overbruggen met pendelbussen.

Overnachten

Rock Werchter geeft bezoekers diverse mogelijkheden om te overnachten. Zo is er een festivalcamping en zijn er bijvoorbeeld mobilhomes te huur tegen betaling. Ook zijn er verschillende hotels in de omgeving waar je kunt overnachten. Bekijk de beschikbare hotels en prijzen via:

© Foto Jokko for Rock Werchter