Voor de kermisfan: Rollercoaster Tycoon

Last update: 16-02-2018

Altijd al gedroomd van het bouwen van een eigen pretpark of kermis? Voor mensen die niet genoeg kunnen krijgen van het bezoeken van een kermis is er een uitkomst. Met de game Rollercoaster Tycoon kan je thuis een zo mooi mogelijk attractiepark bouwen, niet echt natuurlijk, maar op de (spel)computer. Kom meer te weten over Rollercoaster Tycoon en de nieuwste editie ervan.

Rollercoaster Tycoon

Rollercoaster Tycoon is een computerspel waarin je zelf een attractiepark kunt bouwen en simuleren. Het gaat hier dus om beide, want behalve het bouwen wordt het gebruik van het pretpark gesimuleerd. Je ziet dus de bezoekers genieten van een ritje in de achtbaan, eten kopen, overgeven, enzovoorts. Het eerste spel van Rollercoaster Tycoon werd reeds in 1999 uitgebracht, waarna door de jaren heen meerdere nieuwere edities werden uitgebracht. De laatste telg van de game is Rollercoaster Tycoon World. Dit spel is verkrijgbaar voor onder andere PC, Playstation, Xbox en Nintendo 3ds.

Doel van het spel

In Rollercoaster Tycoon is het de bedoeling dat je een zo goed mogelijk attractiepark simuleert dat zoveel mogelijk bezoekers trekt en dus geld verdient. Of je slaagt in je opzet hangt uiteraard af van de ervaringen van je virtuele bezoekers. Tevreden klanten zorgt ervoor dat er een grotere kans is op meer bezoekers. Behalve veel fantasie zal je dus ook verstandig management moeten voeren over je park. Te wilde attracties werken averechts en het is ook van levensbelang om een goede entree te vragen. Te dure kaarten schrikt bezoekers af, te goedkope kaarten betekent minder geld in het laatje.

Fan van de kermis?

Vooral voor de fans van kermissen is Rollercoaster Tycoon een onmisbare game. Het daagt je echt uit om zelf je creativiteit de vrije loop te laten gaan. Door de spectaculaire attracties die je kunt ontwerpen en plaatsen begeef je jezelf in een fantasiewereld. Doordat de game ook geschikt is voor simulaties kan je zelf ook plaatsnemen in de attracties en de spanning van een ritje ondergaan. Dit is natuurlijk enorm leuk en wanneer je nog niet helemaal tevreden bent schaaf je gewoon wat bij aan je creatie. De enige beperking is simpelweg jouw fantasie.