Home » Ronde van Nijmegen

Ronde van Nijmegen

Het gebied rondom Nijmegen is flink heuvelachtig en daardoor perfect voor het rijden van een mooie en uitdagende toertocht. Deelnemers aan de Ronde van Nijmegen hebben de keuze uit drie afstanden en in totaal mogen er 4000 personen meedoen. Laat je verrassen door het prachtige Nijmegen en omstreken en schrijf je in voor deze wielertoertocht. Kom alles te weten over de Ronde van Nijmegen 2017 waaronder inschrijfkosten en deelname, bereikbaarheid en starttijden, parcours en afstanden.

Ronde van Nijmegen 2017

Ieder jaar op de tweede zondag van de maand mei wordt de Ronde van Nijmegen verreden, een wielertoertocht voor recreanten. Het gebied rondom Nijmegen is geaccidenteerd en herbergt de zwaarste heuvels van Nederland buiten de Zuid-Limburgse heuvels om. Behalve de sportieve toertocht is de Ronde van Nijmegen ook heel gezellig, er zijn diverse randactiviteiten georganiseerd voor de deelnemers en bezoekers. De Ronde van Nijmegen vindt plaats op zondag 14 mei 2017.

Parcours en afstanden

De parcoursen lopen vooral door en rondom Nijmegen waarbij vooral de heuvelzones ten zuiden en ten oosten van Nijmegen (onder andere in Duitsland) worden aangedaan. De start- en finishlocatie is overigens bij het Universitair Sportcentrum bij de Radboud Universiteit gelegen aan de Driehuizerweg in Nijmegen. De deelnemers aan de Ronde van Nijmegen kunnen bij de inschrijving kiezen uit drie routes, namelijk:

  • 75 kilometer: Bourgondische route
  • 120 kilometer: Classic route
  • 160 kilometer: Pro Challenge route
f3d34e431df14c729ac89926b90c8f7c.jpg

Inschrijfkosten en deelname

Er kunnen 4.000 personen meefietsen tijdens de Ronde van Nijmegen. Inschrijven kan vooraf online of op de dag zelf. Op de dag zelf betaal je voor deelname € 20,- inschrijfkosten. Tijdens de voorinschrijving ontvang je een korting die afhankelijk van het tijdstip van boeken en de gekozen route kan oplopen tot € 7,-.

Starttijden

De finish sluit om 17.00 uur en de foerageer- en drankplaatsen sluiten om 15.00 uur. De starttijden van de verschillende afstanden zijn:

  • 160 kilometer (Pro Challenge route): tussen 8.00 en 8.45
  • 120 kilometer (Classic route): tussen 45 en 10.00
  • 75 kilometer (Bourgondische route): tussen 10.00 en 10.30 uur

Bereikbaarheid Ronde van Nijmegen

Zoals gezegd is de start en finish bij het Universitair Sportcentrum bij de Radboud Universiteit in Nijmegen. De organisatie verzoekt deelnemers en bezoekers te navigeren naar de kruising van de Erasmuslaan met de Heyendaalseweg. Vanaf hier word je begeleid naar een parkeerplaats. Als deelnemer ontvang je een Ronde van Nijmegen sticker in het startpakket waarmee je gratis kunt parkeren. In de omgeving zijn volop hotelkamers te boeken wanneer je voor of na de toertocht wilt overnachten: