Home » Ronde van Nijmegen

Ronde van Nijmegen

Last update: 15-11-2019

Er is nog niets bekend over de Ronde van Nijmegen 2020

Het gebied rondom Nijmegen is flink heuvelachtig en daardoor perfect voor het rijden van een mooie en uitdagende toertocht. Deelnemers aan de Ronde van Nijmegen hebben de keuze uit drie afstanden en in totaal mogen er 4.500 personen meedoen. Laat je verrassen door het prachtige Nijmegen en omstreken en schrijf je in voor deze wielertoertocht. Kom alles te weten over de Ronde van Nijmegen 2019 waaronder inschrijfkosten en deelname, bereikbaarheid en starttijden, parcours en afstanden.

Ronde van Nijmegen 2019

Ieder jaar op de tweede zondag van de maand mei wordt de Ronde van Nijmegen verreden, een wielertoertocht voor recreanten. Het gebied rondom Nijmegen is geaccidenteerd en herbergt de zwaarste heuvels van Nederland buiten de Zuid-Limburgse heuvels om. Behalve de sportieve toertocht is de Ronde van Nijmegen ook heel gezellig, er zijn diverse randactiviteiten georganiseerd voor de deelnemers en bezoekers. De Ronde van Nijmegen vindt plaats op zondag 12 mei 2019.

Parcours en afstanden

De parcoursen lopen vooral door en rondom Nijmegen waarbij vooral de heuvelzones ten zuiden en ten oosten van Nijmegen (onder andere in Duitsland) worden aangedaan. De start- en finishlocatie is bij Park Brakkenstein in Nijmegen. De deelnemers aan de Ronde van Nijmegen kunnen bij de inschrijving kiezen uit drie routes, namelijk:

  • 74 kilometer: Bourgondische route
  • 122 kilometer: Classic route
  • 167 kilometer: Pro Challenge route

Inschrijfkosten en deelname

Er kunnen 4.000 personen meefietsen tijdens de Ronde van Nijmegen. Inschrijven is alleen vooraf online mogelijk. De inschrijfkosten liggen tussen de € 12 en € 17,50 per persoon en zijn afhankelijk van de gekozen afstand en het moment van inschrijven.

Starttijden

De starttijden voor 2019 zijn nog niet bekend

De finish sluit om 17.00 uur en de foerageer- en drankplaatsen sluiten om 15.00 uur. De starttijden van de verschillende afstanden zijn:

  • 167 kilometer (Pro Challenge route): tussen 8.00 en 8.45
  • 122 kilometer (Classic route): tussen 45 en 10.00
  • 74 kilometer (Bourgondische route): tussen 10.00 en 10.30 uur

Bereikbaarheid Ronde van Nijmegen

Zoals gezegd is de start en finish bij Park Brakkenstein in Nijmegen. Als deelnemer ontvang je een Ronde van Nijmegen sticker in het startpakket waarmee je gratis kunt parkeren. In de omgeving zijn volop hotelkamers te boeken wanneer je voor of na de toertocht wilt overnachten: