Ronde van Noord-Holland

Last update: 16-02-2020

Noord-Holland is een prachtige diverse provincie en zeer geliefd bij fietsers. Mede hierdoor vindt een van de oudste en drukst bezochte toertochten ieder jaar plaats in dit gebied. De Ronde van Noord-Holland heeft ieder jaar duizenden deelnemers aan het vertrek. Het gros wil gewoon genieten en op eigen tempo de toertocht volbrengen, terwijl anderen racen zo hard als ze kunnen. Kom alles te weten over de Ronde van Noord-Holland 2020 zoals het parcours en de startlocaties, starttijden en afstanden, deelnamekosten, waar je jezelf kunt inschrijven en hoe de Ronde van Noord-Holland te bereiken is.

Ronde van Noord-Holland 2020

De Ronde van Noord-Holland is een mooie voorjaarsklassieker die vele prachtige plaatsen in Noord-Holland aandoet, denk maar aan de polders met grazende koeien, kleurige tulpenvelden, kleine dorpjes, knusse boerderijtjes, enzovoorts. De Ronde van Noord-Holland is een geheel vrije toertocht en je mag dus zelf je tempo bepalen. Ieder jaar nemen weer duizenden sportievelingen deel aan deze gezellige toertocht. Naar gelang je conditie en ambities kan je kiezen uit maar liefst vier afstanden, variërend tussen de 40 en 160 kilometer. De volgende editie van de Ronde van Noord-Holland wordt verreden op zaterdag 25 april 2020.

Parcours en afstanden

Als deelnemer heb je nogal wat keuzes. Ten eerste de afstand, er kan gekozen worden voor 40, 60, 110 en 160 kilometer. Voor jeugd tussen de 8 en 16 jaar is er zelfs de route van 30 kilometer. Ook kan er gekozen worden tussen verschillende startlocaties, ze zijn te vinden in Alkmaar, Oostzaan en Hoorn. Op deze manier kan je starten in de gemeente die het best bereikbaar is voor je. Tijdens de route passeer je ook enkele stempellocaties waardoor afsnijden geen optie is. Ook is de hele route bewegwijzerd en deelnemers ontvangen een duidelijke routebeschrijving.

Inschrijven

Als je wilt deelnemen aan de Ronde van Noord-Holland kan je jezelf inschrijven via de website van de toertocht. Er is op dit moment geen limiet gesteld aan het aantal deelnemers. De deelnamekosten liggen, afhankelijk van de afstand die je wilt rijden tussen de € 8 en € 17 per persoon wanneer je je online vooraf inschrijft. Leden van de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) ontvangen een korting en betalen een gereduceerd tarief. Van de inschrijfgelden worden de onkosten voor de organisatie van de toertocht betaald en er is bijvoorbeeld gezorgd voor medische verzorging, routebeschrijvingen, uitgepijlde routes, fietsreparatie, enzovoorts.

Starttijden

De starttijden zijn bij alle drie de startlocaties gelijk:

  • 40 kilometer: 9.00 – 12.00 uur
  • 60 kilometer: 8.30 – 12.00 uur
  • 110 kilometer: 8.00 – 10.00 uur
  • 160 kilometer: 7.00 – 9.00 uur

 

De uiterste finishtijd is 17.00 uur.

Bereikbaarheid

Zoals benoemd kan er worden gekozen uit drie vertrekpunten. In Alkmaar zijn start en finish bij het Sportpaleis wat direct bij afslag Egmond-Binnen aan de N512 is gelegen (adres: Terborglaan 200). Parkeren is hier gratis. In Hoorn is het IJsbaan de Westfries aan de Westfriese Parkweg 5, waar geparkeerd kan worden voor € 1,30 per dag. In Oostzaan is Sporthal Oostzaan de plek waar start en finish zijn (adres: Twiskeweg 107), in de omgeving kan gratis geparkeerd worden. In Alkmaar en Hoorn beschikken ze ook over een treinstation, terwijl in Oostzaan het treinstation van Zaandam ook niet ver weg is gelegen.