Ronde van Vlaanderen

Last update: 24-10-2019

De Hoogmis van het Vlaamse wielervoorjaar en misschien wel de grootste wielerklassieker ter wereld is de Ronde van Vlaanderen.  Met bijna een miljoen toeschouwers langs de route en een veelvoud dat de Ronde van Vlaanderen op televisie live kijkt behoort het zelfs tot de grootste evenementen van België. De Ronde van Vlaanderen is mede zo groot geworden vanwege het aansprekende parcours vol steile hellingen en lastige kasseistroken. Tevens heeft de koers een erelijst waarbij je de vingers kunt aflikken; bijna alleen maar grote kampioenen wonnen in Vlaanderen. Kom alles te weten over de Ronde van Vlaanderen 2020 waaronder het parcours, live televisie uitzendingen, kaarten en VIP tickets en bereikbaarheid.

Ronde van Vlaanderen 2020

Wie de Ronde van Vlaanderen wint is verzekerd van het feit dat hij nooit meer zal worden vergeten door de internationale wielerwereld. Winst in deze topklassieker is in principe ook niet weggelegd voor de minder getalenteerde renners in het peloton. Een kanshebber moet namelijk beschikken over een brede waaier aan specialiteiten zoals klimcapaciteiten, explosiviteit, dokkeren over kasseien, pure wilskracht, uithoudingsvermogen en natuurlijk killermentaliteit. Aan het vertrek van de Ronde van Vlaanderen zullen behalve enkele ProContinental Teams ook de UCI WorldTeams staan. Uiteraard maakt de Ronde van Vlaanderen deel uit van het hoogste niveau wielerkoersen (UCI WorldTour). De volgende editie van de Ronde van Vlaanderen vindt plaats op zondag 5 april 2019.

Parcours

De officieuze start van de Ronde van Vlaanderen zal dit jaar om 10.45 uur zijn in Burcht. Na de start wacht ruim 250 kilometer aan Vlaamse wegen op de renners. Bekende scherprechters uit de Ronde van Vlaanderen zijn de kasseistroken de Paddestraat en Haaghoek en de heuvels Oude Kwaremont, de Muur van Geraardsberge, Paterberg, Taaienberg en Tiegemberg. Ook de Muur van Geraardsbergen is weer opgenomen in het parcours van de Ronde van Vlaanderen. Uiteindelijk weten we rond 16.56 uur wie de winnaar van de Ronde van Vlaanderen is. De finishlijn is getrokken aan de Minderbroedersstraat in Oudenaarde.

© Digitalclickx

Kaarten en VIP tickets

De wielersport dankt haar populariteit vooral aan het feit dat de wedstrijden gratis te bezoeken zijn, als bezoeker kan je overal langs het parcours gaan staan en de renners aanmoedigen. Lijkt het je wel wat om de Ronde van Vlaanderen vanuit de koers mee te maken of met veel luxe? In dat geval zijn er speciale VIP arrangementen te koop waarmee je bijvoorbeeld mee kan rijden met een auto tussen de renners, kunt lunchen of dineren of een plek op de speciale tribune bij de aankomst. Alles over de tickets en VIP arrangement vind je op deze webpagina. Er is keuze uit een VIP-ontbijt bij de start (€ 95), een VIP-wagen voor 3 personen (€ 4000) en VIP-bus (€ 395).

Televisie

De Ronde van Vlaanderen kan van begin tot eind worden gevolgd via het Vlaamse VRT. De live uitzending wordt verzorgd door Sporza. Ook in de rest van de wereld wordt de Ronde van Vlaanderen uitgezonden, waaronder in Nederland waar de NOS de koers een groot deel zal uitzenden.

Bereikbaarheid Ronde van Vlaanderen

De aankomstlijn van de Ronde van Vlaanderen is gelegen in Oudenaarde, een dorp bekend van menig wielerklassieker. Doordat Oudenaarde beschikt over een eigen treinstation is het bezoeken van de Ronde met de trein een goede optie. Via enkele provinciale wegen geraak je ook spoedig op snelwegen naar grote Vlaamse steden zoals Kortrijk, Gent, Antwerpen en Brussel. Als bezoeker wordt je vanaf de snelwegen en de provinciale weg N60 met borden gewezen naar de publieksparking. Er rijden pendelbussen van en naar de publiekszones. Voor veel bezoekers, waaronder een aanzienlijk aantal deelnemers van de toertocht op de zaterdag ervoor, is het tevens een optie te overnachten in een van de hotels in Oudenaarde of omgeving.