Run for KiKa

Last update: 16-02-2020

Hardlopen voor het goede doel, dat is Run for KiKa in een notendop. Tijdens de Run for KiKa wordt er gestreefd naar zoveel mogelijk geld in te zamelen voor KiKa, oftewel Stichting Kinderen Kankervrij. Deelnemers kunnen sponsoren werven om zoveel mogelijk geld te verdienen voor KiKa. Run for KiKa vindt in 2020 plaats in meerdere Nederlandse steden, waardoor er altijd wel ergens een hardloopevenement in de buurt is. Kom alles te weten over Run for KiKa waaronder de steden en datums, deelname en inschrijfkosten, het programma en de loopafstanden en hoe je het best zoveel mogelijk sponsoren kunt werven.

Run for KiKa 2020

Het doel is helder: in het jaar 2025 moeten kinderen met kanker een genezingskans van 95% hebben. Om dit te bereiken is geld nodig voor onderzoek naar kankerbestrijding en –behandeling. Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) zet zich hiervoor in en organiseert onder andere de Run for KiKa. Tijdens dit hardloopevenement is het de bedoeling dat de lopers zoveel mogelijk geld inzamelen. De lopers kunnen hiervoor sponsoren werven. Run for KiKa vindt gedurende 2019 plaats in meerdere Nederlandse steden. Het doel is vooral geld inzamelen, Run for KiKa is dus geen wedstrijd. Wel staan er klokken zodat je kunt zien hoe snel je het parcours hebt afgelegd. Run for KiKa is sowieso een zeer gezellig evenement met een leuk randprogramma inclusief muzikale optredens en voor de kinderen is er een KiKaFunpark.

Loopafstanden

Run for KiKa is een hardloopevenement waar iedereen aan kan meedoen. Zelfs kinderen van 12 jaar of jonger kunnen meelopen onder begeleiding van een volwassene. Er kan worden gekozen uit drie loopafstanden:

 • Run for KiKa 10 kilometer
 • Run for KiKa 5 kilometer
 • KidsRun for KiKa 1 kilometer (tot en met 12 jaar)

Locaties

Run for KiKa wordt gelopen in de volgende steden op de volgende datums:

 • Winterrun: 26 januari 2020: Maximapark Utrecht
 • Run for KiKa Almere, 24 mei 2020: Stadlandgoed de Kemphaan (Kemphaanlaan 4)
 • Run for KiKa Utrecht, 28 juni 2020: Maximapark (Europaweg 24)
 • Run for KiKa Breda, 5 juli 2020: atletiekvereniging SPRINT
 • Run for KiKa Rotterdam, 18 april 2020: Evenemententerrein Zuiderpark (Ahoypark 10)
 • Run for KiKa Eindhoven, NOG NIET BEKEND: IJssportcentrum Eindhoven (Anton Coolenlaan 3)
 • Run for KiKa Amsterdam, NOG NIET BEKEND: Amsterdamse Bos (Nieuwe Kalfjeslaan 25 Amstelveen)
 • Run for KiKa Alkmaar, 21 juni 2020: Recreatiegebied Geestmerambacht (Klaregroetweg 1 Noord-Scharwoude)

Programma

Het programma is telkens bijna identiek. Om 10.30 uur opent het terrein, waarna om 10.30 uur de 10 kilometer van start gaat. Om 10.45 uur is de start van de 5 kilometer. Om 12.15 uur is de Kanjerkroning. Tenslotte start om 12.00 uur de KidsRun. Het programma van de Winterrun is ook afwijkend. Programma Winterrun 2020: 15.30 uur start kidsrun, 16.00 uur podiumprogramma, 16.30 uur start 10 kilometer en om 16.45 uur start van de 5 kilometer.

Deelname en inschrijfkosten

Als je wilt deelnemen kan je jezelf inschrijven via de website van Run for KiKa of op de dag zelf. Online inschrijven is mogelijk tot de donderdag voorafgaand aan het hardloopevenement (tot 10.00 uur). Tijdig inschrijven is verstandig, want wanneer het maximum aantal deelnemers is bereikt sluit de inschrijving eerder. De inschrijfkosten bedragen online € 20,- per persoon en deelnemers aan de KidsRun betalen € 15,-. Op de dag zelf inschrijven is € 5,- duurder.