Salon du Chocolat Brussel

Last update: 23-08-2019

Wie België zegt, die zegt chocolade. De chocolade uit België is geliefd over de hele wereld en dat moet natuurlijk gevierd worden. Een ode aan de Belgische chocolade beleef je tijdens Salon du Chocolat in Brussel. Samen met tienduizenden bezoekers en 1500 patissiers en chocolatiers wordt er een geweldig hommage gebracht aan de lekkernij. Kom alles te weten over Salon du Chocolat 2020 in Brussel zoals adres en locatie, openingsuren, ticket en kaartverkoop, programma en bereikbaarheid.

Salon du Chocolat 2020

Chocoladeliefhebbers kunnen niet ontbreken op dit zoete evenement in Tours & Taxi. Ieder jaar bezoeken maar liefst ruim dertigduizend mensen de Chocoladesalon. In totaal staat ruim 6.000 vierkante meter in het teken van chocolade. Diverse grote chocolademerken, patissiers, chefs en chocolatiers tonen het publiek de laatste trends en ontwikkelingen. Er valt natuurlijk ook heel veel te proeven en er kan worden deelgenomen aan workshops, kookdemonstraties en conferenties. Of bezoek de modeshow met chocoladejurken. Het evenement Salon du Chocolat vindt plaats van vrijdag 14 tot en met zondag 16 februari 2020.

Openingsuren

Salon du Chocolat heeft de onderstaande openingsuren in 2020:

  • Vrijdag 14 februari: 10.00 – 19.00 uur
  • Zaterdag 15 februari: 10.00 – 19.00 uur
  • Zondag 16 februari: 10.00 – 18.00 uur

Tickets en kaartverkoop

Tickets voor Salon du Chocolat zijn online verkrijgbaar en bij de dagkassa. Een ticket voor Salon du Chocolat kost op vrijdag € 8,50 en op zaterdag en zondag € 10,- per persoon. Kinderen van 3 tot 12 jaar betalen zowel aan de dagkassa en in de online voorverkoop € 5,-. Kinderen jonger dan drie jaar mogen gratis naar binnen. Tenslotte geldt ook dat je op alle dagen € 8,50 betaalt wanneer je ouder dan 60 jaar bent of wanneer je je studentenkaart kunt tonen. Ga je met de hele familie? Indien deze bestaat uit twee volwassenen en twee kinderen (tot 12 jaar) betaal je maar € 26,- voor in totaal vier entreekaarten.

Bezoeken Salon du Chocolat

De chocoladebeurs vindt plaats in Tour & Taxi's Sheds 3 en 4. Het adres van deze beurshal is Havenlaan 86c in Brussel. Je geraakt bij Salon du Chocolat door op de ring van Brussel uitrit 7a te nemen en de borden te volgen. Parkeren kan gewoon bij het complex. Kom je met de trein dan kan de trein worden genomen richting Brussel Noord, waar vandaan je dan metrolijn 2 of 6 neemt en uitstapt op halte IJzer. Met de tram stap je uit bij halte Sainctelette (lijn 51).

Hotel

Brussel is een stad waar veel te beleven is. Na het bezoek aan Salon du Chocolat kiezen veel bezoekers dan ook voor een langer verblijf in de stad middels een hotelovernachting. Een overzicht van voordelige hotelovernachtingen in Brussel:

Wereldwijd evenement

Salon du Chocolat is een beursevenement dat ook in andere landen wordt georganiseerd. Enkele steden waar het evenement is georganiseerd zijn Londen, Parijs, Marseille, Beiroet, Kyoto, Tokyo, Milaan en Moskou.