Sanicole Airshow

Last update: 24-03-2020

De Sanicole Airshow is een van de beste vliegshows van de Benelux en trekt ieder jaar vele tienduizenden bezoekers naar het vliegveld van Hechtel-Eksel. Iedereen die dol is op vliegtuigen in actie zal tijdens de Sanicole Airshow vinden waar hij of zij van houdt. Omdat ook de Belgische Luchtmacht meewerkt aan de Sanicole Airshow zullen er ook diverse legervliegtuigen en –helikopters te bewonderen zijn. Kom alles te weten over de Sanicole Airshow 2020 waaronder de openingsuren, het programma, tickets en kaartverkoop en bereikbaarheid per auto en trein.

Sanicole Airshow 2020

Ieder jaar kunnen bezoekers tijdens de Sanicole Airshow genieten van spectaculaire luchtshows waaraan onder andere vliegtuigen, helikopters en straaljagers deelnemen. Vliegteams uit landen over de hele wereld tonen hun kunsten en luchtacrobatiek. Bezoekers worden getrakteerd op spektakel van de bovenste plank. Sanicole Airshow is doorgestoten tot de top van de vliegshows en loopt voorop wat betreft kwaliteit en innovatie. De Sanicole Airshow wordt georganiseerd door Aeroclub Sanicole en de Belgische Luchtmacht. De volgende editie van de Sanicole Airshow is gepland op vrijdag 11 en zondag 13 september 2020. Op vrijdag is er de Sunset Airshow en op zondag de International Airshow.

Openingsuren

Doordat Sanicole Airshow verdeeld over twee dagen wordt georganiseerd is er ruimte voor een avondprogramma op vrijdag en een dagprogramma op zondag. De openingsuren zijn als onderstaand:

  • Vrijdag 11 september 2020: terrein open van 17.15 tot 20.45 uur, de vliegshows zijn van 18.00 tot 20.15 uur
  • Zondag 13 september 2020: terrein open van 8.00 tot 19.00 uur, de vliegshows zijn van 10.00 tot 17.30 uur

Programma

Op vrijdag vindt de Sunset Airshow plaats, op de zondag is het dagprogramma van de Sanicole Airshow. Benieuwd welke vliegteams er een show zullen weggeven op Sanicole Airshow en op welke tijden? Op de website van Sanicole Airshow kan je het programma inzien.

Tickets en kaartverkoop

Je kunt tickets voor Sanicole Airshow kopen aan de deur of via de online voorverkoop. Een regulier dagticket kost € 30,- aan de deur en € 25,- tijdens de online voorverkoop. De vroege kopers betalen zelfs maar € 20,- voor hun ticket. Kinderen jonger dan 8 jaar hebben gratis entree mits begeleid door een volwassene. Kinderen van 8 tot 14 jaar betalen het gereduceerde tarief van € 10,- per ticket. Deze prijs geldt zowel voor de online gekochte tickets als de kaarten die aan de deur worden gekocht. Wil je zowel vrijdag en zondag Sanicole Airshow bezoeken? Koop dan een combiticket voor € 45,- per persoon tijdens de voorverkoop online. Vroege kopers betalen voor het combiticket maar € 35,-. Kinderen kunnen ook een combiticket kopen en deze kosten € 17,50 tijdens de online voorverkoop (€ 15,- voor vroege kopers).

Bezoeken Sanicole Airshow

De Sanicole Airshow vindt plaats op het vliegveld van Hechtel-Eksel, nabij de legerkazerne van Leopoldsburg waar ook ieder jaar de Opendeurdagen Leopoldsburg plaatvinden. Stel je navigatie in op de Kamperbaan 165 in Hechtel en volg de borden naar de parkeerterreinen waar parkeren gratis is. Vanaf het treinstation van Leopoldsburg rijden pendelbussen de bezoekers op en neer tussen treinstation en Sanicole Airshow. Ook kan je een hotelkamer boeken in de omgeving, vergelijk de prijzen via: