Scheldecross Antwerpen

Last update: 15-11-2019

Op en rond het Sint-Annastrand wordt de Scheldecross Antwerpen verreden, een prestigieuze veldrit die onderdeel uitmaakt van de Bpost Bank Trofee. Met vele toppers uit de cyclocross aan de start belooft het weer een spannende veldrit te worden aan de Linkeroever. Iedereen kan de Scheldecross zelf meemaken en genieten van topsport en entertainment in één. En anders is er natuurlijk nog de televisie waarop het spektakel live zal worden uitgezonden. Onderstaand alles over de Scheldecross 2019 inclusief informatie over kaartverkoop, parcours, bereikbaarheid en programma.

Scheldecross Antwerpen 2019

In Vlaanderen is er haast geen sport zo populair als het veldrijden getuige de duizenden bezoekers en honderdduizenden televisiekijkers die elke cross trekt. Elk weekend vinden er dan ook aansprekende veldritten plaats. Ook in Antwerpen, aan de boorden van de Schelde, wordt er een veldrit verreden. De Scheldecross heeft ieder jaar weer meerdere toprenners uit het veldrijden aan het vertrek staan. Uiteraard wordt de Scheldecross ook live uitgezonden op televisie. In België en Nederland kan de uitzending via Sporza (VRT) worden bekeken. Een bezoek aan deze veldrit is meer dan alleen topsport, aangezien er ook optredens en entertainment plaatsvinden. De Scheldecross in Antwerpen staat op het programma op zaterdag 14 december 2019.

Programma

De Scheldecross draait natuurlijk vooral om de veldrit van de elite mannen, maar het dagprogramma is met recht zeer uitgebreid te noemen. Het programma gedurende de dag ziet er als volgt uit:

  • 9.30: Nieuwelingen
  • 10.30: Juniores
  • 11.30: Beloften
  • 12.40: G-sport
  • 13.45: Elite dames
  • 15.00: Elite mannen (live op televisie)

Tickets en kaartverkoop

Kaarten kunnen aan de dagkassa worden gekocht (vanaf 9.30 uur) of vooraf in de voorverkoop. In de voorverkoop geldt een kortingstarief en betaal je slechts € 11,- voor een ticket. Aan de kassa op de dag van de Scheldecross betaal je de normale entreeprijs die € 12,- bedraagt. Overigens hoeven kinderen tot en met 11 jaar nooit entree te betalen, ze genieten dus gratis entree.

Adres en route Scheldecross

De veldrit vindt plaats aan de Linkeroever in Antwerpen bij het Sint-Annastrand. Er zijn parkings aan de Blancefloerlaan en de Charles de Costerlaan. Omdat het verkeer rondom Antwerpen soms zeer druk kan zijn, denk maar aan de Antwerpse Ring, is het openbaar vervoer een goed alternatief. Neem de trein bijvoorbeeld naar het station Antwerpen Centraal en kies vervolgens voor tram of bus naar de Linkeroever. Tevens kan er overnacht worden in een hotel in de omgeving: