Second Home Beurs

Last update: 20-11-2019

Wanneer je interesse hebt in een tweede huis in Nederland of het buitenland is de Second Home Beurs absoluut de moeite waard om te bezoeken. Om welke reden dan ook, er zijn duizenden mensen in Nederland die het overwegen om een tweede huis te kopen. Second Home Beurs richt zich op deze groep mensen. Het beursevenement vindt twee keer per jaar plaats, in maart en september. Onderstaand volgt alle informatie over de Second Home Beurs 2020 zoals de datum, locatie, bereikbaarheid per trein en parkeren, kaartverkoop, enzovoorts.

Second Home Beurs - beursinfo

Op de Second Home Beurs hebben bezoekers de mogelijkheid om enorm veel informatie te vergaren over het kopen van een tweede huis in binnen- of buitenland. Misschien wil je wel emigreren, zoek je gewoon een vakantiehuis of wil je investeren in projecten? Wie een blik werpt op de lijst met standhouders en exposanten ziet dat er informatie is in te winnen over zowat elk populair gebied ter wereld. De exposanten zijn ook daadwerkelijk afkomstig uit het land of streek waarover ze vertellen, hierdoor krijgen bezoekers een realistisch en onderbouwd verhaal te horen. Behalve informatie over landen en streken bestaat de mogelijkheid om antwoorden te krijgen over bijvoorbeeld juridische, fiscale en financiële vraagstukken. Bezoekers hebben de mogelijkheid om seminars en lezingen bij te wonen.

Datum 2020

De Second Home Beurs vindt twee keer per jaar plaats in de Jaarbeurs, eenmaal in maart en eenmaal in oktober. In 2020 vindt de beurs plaats van:

  • Vrijdag 13 tot en met zondag 15 maart 2020
  • Vrijdag 2 tot en met zondag 4 oktober 2020

Openingstijden

De Second Home Beurs duurt drie dagen en heeft de volgende openingstijden:

  • Vrijdag: 10.00 - 17.00 uur
  • Zaterdag: 10.00 - 17.00 uur
  • Zondag: 10.00 - 17.00 uur

Kaartverkoop

Een entreebewijs voor de Second Home Beurs kost € 15 per persoon. Bezoekers ontvangen een korting van € 5 wanneer ze zichzelf online registreren via de website van de Second Home Beurs. Een ticket kost dan nog maar € 10 per persoon. Online registreren heeft als extra voordelen dat je ook een wijntje krijgt bij de wijnbar, dat je het beursmagazine ontvangt en gebruik kunt maken van het seminarieprogramma. Overigens verstrekken diverse exposanten in de periode voorafgaand aan de Second Home Beurs gratis kaarten, houd hiervoor goed internet in de gaten en zoek bijvoorbeeld op Google naar gratis kaarten. Kinderen jonger dan 16 jaar mogen altijd gratis de Second Home Beurs bezoeken, onder voorwaarde dat ze worden begeleid door een volwassene. 

Bezoeken Second Home Beurs

De Second Home Beurs vindt plaats in de Utrechtse Jaarbeurs en is dus naast het Centraal Station van de stad gelegen. Ga je liever met de auto of ander eigen vervoer naar de Jaarbeurs, dan kan je navigeren op het adres Jaarbeursplein te Utrecht. Er zijn duizenden parkeerplaatsen waarvoor 4 euro per uur betaald moet worden (met een maximum van 14 euro per dag).

Overnachten

Het kopen van een tweede huis is een ingrijpende stad en wellicht wil je de Second Home Beurs wel meerdere dagen bezoeken. De stad Utrecht leent zich in ieder geval perfect voor een langer verblijf. De stad heeft een gezellig en historisch stadscentrum en tevens zijn er volop hotels te boeken: