Secretaressedag 2020

Last update: 24-10-2019

De spil van ieder bedrijf is de secretaresse. Ja managers, dat lezen jullie goed. Zonder secretaresse loopt ieder bedrijf vast zoals een machine waar zand inkomt. Laat daarom je waardering blijken aan je secretaresse. Liefst iedere dag, maar zeker op Secretaressedag. Maar wat is Secretaressedag precies en op welke datum vindt deze dag plaats in 2020? En wat zijn goede cadeautips om te geven aan je secretaresse?

Secretaressedag

Secretaressedag is een uit de Verenigde Staten overgewaaid fenomeen waarbij het belangrijke werk van een secretaresse wordt geuit. Of het dan gaat om de directiesecretaresse, de receptioniste of de telefoniste. Iedereen die belangrijk algemeen administratief werk verricht verdient het om in het zonnetje te worden gezet. Het fenomeen bestaat niet alleen in Nederland, ook in andere Europese landen waaronder België en Scandinavische landen is het ieder jaar weel Secretaressedag.

Secretaressedag 2020

Secretaressedag vindt ieder jaar plaats op de derde donderdag van de maand april. De volgende editie vindt dus plaats op donderdag 16 april 2020. Ook de komende jaren staan de datum van Secretaressedag al vast:

  • 16 april 2020
  • 15 april 2021
  • 21 april 2022

Cadeautips

Uiteraard is het aan ieder voor zich om te bepalen of je iets cadeau doet tijdens Secretaressedag, maar het kan geen kwaad om te realiseren dat er regelmatig secretaresses hun contract inleveren omdat er tijdens Secretaressedag niet de moeite is genomen er aandacht aan te besteden. Maar wat kan je dan het best geven? Enkele voorbeelden:

  • Dagaanbiedingen: maak gebruik van de speciale dagaanbiedingen van enkele van de grootste en meest populaire winkelketens van Nederland.
  • Bloemen: het meest gegeven cadeau tijdens Secretaressedag zijn een prachtig boeket bloemen. Ze doen het altijd goed en het geeft het hele kantoor een fleurige aanblik zodra ze staan te pronken op het bureau
  • Cadeaubon: niet altijd even origineel maar een cadeaubon komt altijd goed van pas. Probeer te achterhalen wat hem/haar aanspreekt en zoek daar een geschikte cadeaubon bij. Bekende voorbeelden zijn de Fashioncheque voor modeliefhebbers, de Dinercheque voor een lekker avondje uit of de Museumkaart.
  • Wijn: een goede fles wijn is voor bijna iedere gelegenheid een welkom cadeau en zo ook voor Secretaressedag
  • Geurtje: een goede fles parfum misstaat nooit
  • Verzorgingsproducten: denk aan Rituals of aan andere lekker geurende en verzorgende lichaamsproducten. Rimpelcrème is dan weer geen geschikt cadeau
  • Vrijheid: een secretaresse is onmisbaar, maar hem of haar wat eerder naar huis laten gaan wordt zeker gewaardeerd. Natuurlijk wel in combinatie met een presentje.