Home » Serious Request

Serious Request 2019

Last update: 04-11-2018

Er is nog niets bekend over Serious Request 2019

In de week voorafgaande aan Kerstmis zetten de 3FM DJ's zichzelf weer in voor het goede doel, met één doel en dat is zoveel mogelijk geld inzamelen. Sinds 2018 is er een nieuwe opzet van het evenement. Wil je ook eens Serious Request bezoeken om bijvoorbeeld te doneren aan het goede doel?

Serious Request

Serious Request is in feite een rondreizend evenement, ieder jaar is een andere stad de gastheer van het evenement van 3FM. In 2018 vindt Serious Request plaats van 18 tot en met 24 december. Het streven is ieder jaar hetzelfde, namelijk zoveel mogelijk geld inzamelen voor het goede doel. 

24 uur per dag

Serious Request duurt 24 uur per dag en is dus ook 24 uur per dag te bezoeken. Sinds deze editie worden er geen dj's opgesloten in het glazen huis, maar lopen de dj's 24 uur per dag. Per dag lopen drie teams met daarin twee dj's langs goede doelen om daar geld op te halen. Team 1 bestaat uit: Sander Hoogendoorn en Eva Koreman. Team 2: Jorien Renkema en Rob Janssen. Team 3: Rámon Verkoeijen en Mark van der Molen. Dit jaar vindt dit plaats van 18 tot en met 24 december. Aan het einde van de week komen de dj's aan bij TivoliVredenburg in Utrecht. Op de site van Serious Request staan de verschillende routes die gelopen worden.

credits NPO 3FM/Bullet-Ray

Goede doel, DJ's en themalied

3FM Serious Request werkt samen met het Rode Kruis waardoor ieder jaar een ander goed doel wordt uitgekozen, dit jaar zijn dat er drie, namelijk: reanimatie in Nederland, het beschermen tegen natuurgeweld en hulp bij oorlog. Zo is er in het verleden veel geld ingezameld voor bijvoorbeeld slachtoffers van oorlogsgeweld, ziekten, landmijnen, enzovoorts. Ook wisselt ieder jaar de samenstelling van de dj's meedoen aan de actie. Tenslotte wordt er nog iedere editie van Serious Request een ander themalied uitgekozen. Het evenement is vrij toegankelijk, je hoeft geen kaarten of iets dergelijks te kopen. Wel is het zeer prettig als je geld geeft aan het goede doel, het Glazen Huis is er namelijk om het goede doel te steunen.

Bezoeken Serious request

Omdat er dit jaar geen glazen huis is, is er een vervangend festival georganiseerd op de locatie waar de dj's de week eindigen. Op TivoliVredenburg kunnen mensen terecht voor muziek en workshops. TivoliVredenburg ligt vlakbij het Centraal station Utrecht en is te voet makkelijk te bereiken. In de buurt van TivoliVredenburg liggen verschillende parkeergarages op loopafstand van de evenementenlocatie. Eventueel kan er worden overnacht in een van de vele hotels die de binnenstad van Utrecht rijk is: