Home » Serious Request

Serious Request 2018

Last update: 05-05-2018

Er is nog geen informatie over Serious Request 2018.

In de week voorafgaande aan Kerstmis laten de 3FM DJ's zichzelf weer opsluiten in het Glazen Huis van waaruit de hele week radio wordt gemaakt op locatie. Alles met één groot doel voor ogen, namelijk zoveel mogelijk geld inzamelen voor het goede doel. Ieder jaar is er weer een andere stad gastheer van Serious Request en in december 2017 is het de beurt aan Apeldoorn. Wil je ook eens Serious Request bezoeken om bijvoorbeeld te doneren aan het goede doel?

Serious Request Apeldoorn

Serious Request is in feite een rondreizend evenement, ieder jaar is een andere stad de gastheer van het evenement van 3FM. In 2017 vindt Serious Request plaats in Gelderse stad Apeldoorn van 18 tot en met 24 december. Het streven is ieder jaar hetzelfde, namelijk zoveel mogelijk geld inzamelen voor het goede doel. Het Glazen Huis zelf komt overigens te staan op de Grote Markt wat midden in het centrum van Breda is gelegen. Als vanouds zullen de DJ's 24 uur per dag radio maken en dat alles zonder te eten! En dit keer zijn het slechts twee DJ's in plaats van drie. Dat betekent dat het extra zwaar gaat worden.

24 uur per dag

Serious Request duurt 24 uur per dag en is dus ook 24 uur per dag te bezoeken. Het evenement is vrij toegankelijk, je hoeft geen kaarten of iets dergelijks te kopen. Wel is het zeer prettig als je geld geeft aan het goede doel, het Glazen Huis is er namelijk om het goede doel te steunen. Serious Request wordt altijd afgesloten met een eindfeest waarbij het opgehaalde bedrag wordt onthuld. 

credits NPO 3FM/Bullet-Ray

Goede doel, DJ's en themalied

3FM Serious Request werkt samen met het Rode Kruis waardoor ieder jaar een ander goed doel wordt uitgekozen onder de vlag van het Rode Kruis. Zo is er in het verleden veel geld ingezameld voor bijvoorbeeld slachtoffers van oorlogsgeweld, ziekten, landmijnen, enzovoorts. Ook wisselt ieder jaar de samenstelling van de DJ's die zich laten opsluiten in het Glazen Huis. Tenslotte wordt er nog iedere editie van Serious Request een ander themalied uitgekozen.

Bezoeken Glazen Huis

Het Glazen Huis in Apeldoorn is vanwege de ligging in het centrum van de stad goed bereikbaar. Parkeren is mogelijk in bijvoorbeeld een van de betaalde parkeergarages. Ook kan gereisd worden via het openbaar vervoer, het treinstation van Apeldoorn is op loopafstand gelegen. Eventueel kan er worden overnacht in een van de vele hotels die de binnenstad van Apeldoorn rijk is: