Serious Request 2019

Last update: 23-09-2019

 

In de week voorafgaande aan Kerstmis zetten de 3FM DJ's zichzelf weer in voor het goede doel, met één doel en dat is zoveel mogelijk geld inzamelen. Sinds 2018 is er een nieuwe opzet van het evenement. Wil je ook eens Serious Request bezoeken om bijvoorbeeld te doneren aan het goede doel?

Serious Request

Serious Request is in feite een rondreizend evenement, ieder jaar is een andere stad de gastheer van het evenement van 3FM. In 2019 vindt Serious Request plaats van 18 tot en met 24 december. Het streven is ieder jaar hetzelfde, namelijk zoveel mogelijk geld inzamelen voor het goede doel. 

24 uur per dag

Serious Request duurt 24 uur per dag en is dus ook 24 uur per dag te bezoeken. Sinds de vorige editie worden er geen dj's opgesloten in het glazen huis, maar lopen de dj's 24 uur per dag. Per dag lopen drie teams met daarin twee dj's langs goede doelen om daar geld op te halen. De dj's die dit jaar lopen zijn: Ramon Verkoeijen, Frank van der Lende, Eva Koreman, Sander Hoogendoorn, Herman Hofman en Mark van der Molen. Dit jaar vindt dit plaats van 18 tot en met 24 december. Aan het einde van de week komen de dj's aan in Groningen. De route gaat dit jaar van Goes naar Groningen. Op de site van Serious Request staan de verschillende routes die gelopen worden.

credits NPO 3FM/Bullet-Ray

Goede doel, DJ's en themalied

3FM Serious Request werkt samen met het Rode Kruis waardoor ieder jaar een ander goed doel wordt uitgekozen, dit jaar is dat: kom in actie voor slachtoffers van mensenhandel. Zo is er in het verleden veel geld ingezameld voor bijvoorbeeld slachtoffers van oorlogsgeweld, ziekten, landmijnen, enzovoorts. Ook wisselt ieder jaar de samenstelling van de dj's meedoen aan de actie. Tenslotte wordt er nog iedere editie van Serious Request een ander themalied uitgekozen. Het evenement is vrij toegankelijk, je hoeft geen kaarten of iets dergelijks te kopen. Wel is het zeer prettig als je geld geeft aan het goede doel, het Glazen Huis is er namelijk om het goede doel te steunen.

Bezoeken Serious request

De exacte locatie van aankomst in Groningen is nog niet bekend

Omdat er dit jaar geen glazen huis is, is er een vervangend festival georganiseerd op de locatie waar de dj's de week eindigen. In Groningen kunnen mensen terecht voor muziek en workshops. TivoliVredenburg ligt vlakbij het Centraal station Utrecht en is te voet makkelijk te bereiken. In de buurt van TivoliVredenburg liggen verschillende parkeergarages op loopafstand van de evenementenlocatie. Eventueel kan er worden overnacht in een van de vele hotels die de binnenstad van Utrecht rijk is: