Sieradenbeurs

Last update: 18-12-2019

Ben je gek op sieraden, kralen en andere verfraaiingen? Tijdens de Sieradenbeurs heb je het dan getroffen, want de Sieradenbeurs is het grootste evenement op het gebied van sieraden in Nederland. De Sieradenbeurs vindt plaats op verschillende locaties in heel Nederland verdeeld over het hele jaar. Iedere Sieradenbeurs duurt telkens twee dagen in het weekend. Wil je ook eens de Sieradenbeurs bezoeken? Zorg dan dat je alles te weten komt over de locaties, de datums, de openingstijden, de kaartverkoop en de bereikbaarheid.

Sieradenbeurs 

Oorbellen, kralen, kettingen, armbanden, ringen, piercing, noem het maar op. Tijdens de Sieradenbeurs vind je alles op het gebied van sieraden onder één dak. De sieraden zijn stuk voor stuk bijzonder en een groot deel is zelfs handgemaakt. Allerlei materialen worden gebruikt om de bezoeker de kans te bieden dat ene bijzondere sieraad te kunnen vinden. Ook wanneer je zelf graag sieraden maakt is het evenement de moeite waard, je kunt diverse workshops volgen en zodoende volop ideeën en inspiratie opdoen. De sieraden die je maakt tijdens de workshops mag je houden, je hoeft hiervoor alleen de materiaalkosten te betalen. De beurs puilt uit met kraampjes waar je materialen zoals kraaltjes, hangertjes, enzovoorts kunt kopen om thuis zelf mee aan de slag te gaan.

Soorten workshops

Het doe-het-zelf aspect is een van de belangrijkste pijlers van de Sieradenbeurs. Zoals eerder vermeld worden er daarom iedere editie diverse workshops georganiseerd. Voorbeelden van workshops die regelmatig worden georganiseerd zijn het zelf maken van sieraden, het maken van engeltjes, werken met slagletters, schilderen met edelstenen, sieraden maken van gerecyclede materialen, enzovoorts.

Datum en locaties 2020

De Sieradenbeurs vindt meerdere malen per jaar plaats op locaties in het hele land. De locaties zijn telkens vooraanstaande grote hotels of beurshallen. Vanwege de aansprekende locaties ben je als bezoeker altijd verzekerd van een goede bereikbaarheid, voldoende parkeergelegenheden en openbaar vervoer. Een overzicht van de locaties en datums kan worden geraadpleegd op deze webpagina. De locaties en data van 2020 zijn:

 • 4 en 5 januari 2020, Martiniplaza Groningen
 • 18 en 19 januari 2020, Evenementenhal Gorinchem
 • 15 en 16 februari 2020, Dudok arena Hilversum
 • 22 en 23 februari 2020, De Beuk Purmerend
 • 29 februari en 1 maart 2020, Sports planet Arnhem
 • 14 en 15 maart 2020, Bress sportcentrum Breda
 • 11 en 12 april 2020, De Peppel, Ede
 • 18 en 19 april 2020, Vechtse banen Utrecht
 • 25 en 26 april 2020, Holiday Inn Leiden
 • 2 en 3 mei 2020, Borchland Duivendrecht
 • 9 en 10 mei 2020, Oosterhout hal Alkmaar

Openingstijden

De Sieradenbeurs vindt meerdere malen per jaar plaats op wisselende locaties, de openingstijden zijn telkens identiek:

 • Zaterdag: 12.00 – 17.30 uur
 • Zondag: 11.00 – 17.30 uur

Kaartverkoop en tickets

Het bezoeken van de Sieradenbeurs is helemaal niet duur, een ticket kost maar enkele euro's per persoon. Senioren ouder dan 65 jaar en kinderen tot en met 11 jaar betalen vaak zelfs een gereduceerd tarief. Kaarten kunnen worden gekocht aan de kassa van de locatie waar het evenement plaatsvindt. Voor sommige van de events hoeft zelfs helemaal geen entree betaald te worden en mag iedereen gratis naar binnen.

Paraview

Tegelijk met de Sieradenbeurs vindt op iedere locatie altijd ook de spirituele beurs Paraview plaats. Wellicht is een gecombineerd bezoek wel een goede optie om zoveel mogelijk uit je dag te halen.