Sinterklaasgedichten maken: zo doe je dat

Een van de bekendste tradities rondom het Sinterklaasfeest is het schrijven van een persoonlijk gedicht. Vooral wanneer mensen elkaar surprises geven speelt het voorlezen van Sinterklaasgedichten een prominente rol. Het lijkt heel eenvoudig om een gedicht te schrijven, maar het is toch moeilijk dan je denkt. Vooral wanneer je een origineel en persoonlijk Sinterklaasgedicht wilt schrijven kost het maken ervan flink wat tijd. Maak gebruik van onderstaande tips waarmee je het perfecte Sinterklaasgedicht kunt schrijven.

 Tip 1: Gebruik geen kant-en-klaar gedicht 

Wanneer je geen tijd hebt om zelf een gedicht te maken kan je gebruik maken van een kant-en-klaar Sinterklaasgedicht, je vindt ze eenvoudig via internet. Dit is natuurlijk niet erg origineel en wanneer de ontvanger ervan erachter komt dat het al een bestaand gedicht is, zal hij of zij dit ook niet echt kunnen waarderen. Uiteraard is een kant-en-klaar Sinterklaasgedicht wel prima te gebruiken als inspiratiebron.

Tip 2: Gebeurtenissen afgelopen periode

De sleutel tot het maken van een leuk en persoonlijk Sinterklaasgedicht is het schrijven over gebeurtenissen van de afgelopen periode. Zijn er leuke (of juist minder leuke) gebeurtenissen die de ontvangen zijn overkomen? Gebruik deze dan in het Sinterklaasgedicht. Nog beter zijn gedeelde gebeurtenissen die je samen hebt meegemaakt.

Tip 3: Schrijf over hobby’s en interesses

Iedereen heeft wel bepaalde hobby’s en interesses. Schrijven over de ze onderwerpen in Sinterklaasgedichten doet het ook altijd goed. Je laat hiermee zien dat je op de hoogte bent van iemands persoonlijke leven.

Tip 4: Gebruik een rijmwoordenboek

Rijmen is niet altijd even eenvoudig, voor sommige woorden lijkt het zelfs onmogelijk er een rijmend woord bij te zoeken. Maak gebruik van een Rijmwoordenboek waarmee je eenvoudig voor elk woord een rijmwoord kunt vinden. Een Sinterklaasgedicht schrijven was nog nooit zo eenvoudig.

Tip 5: Blijf bijschaven

Een perfect Sinterklaasgedicht schrijven luistert heel nauw. Ben niet te snel tevreden maar lees het gedicht nog een paar keer door op een later moment. Pas zinnen die niet zo lekker lopen aan of verander Rijmwoorden. Wie de tijd neemt voor zijn of haar Sinterklaasgedicht zal hoge punten scoren tijdens het voorlezen ervan.