Sinterklaas Intocht Amsterdam

Last update: 24-10-2019

Op zondag 17 november 2019 is het weer zo ver, dan komt Sinterklaas weer naar Amsterdam. Zoals gewoonlijk komt de Sint per stoomboot via de Amstel gevaren met in zijn gevolg zijn Pieten, zijn paard Amerigo en natuurlijk heel veel cadeaus en lekkernijen. De intocht van Sinterklaas in Amsterdam is een evenement dat bol staat van de activiteiten en gezelligheid. Ook jij kunt de intocht bijwonen in 2019. Onderstaand kom je alles te weten zoals de locatie, programma, tijden, bereikbaarheid, enzovoorts.

Sinterklaas intocht 2019

Een van de bekendste Sinterklaasintochten vindt ieder jaar plaats in Amsterdam. Tienduizenden mensen staan langs het water om de stoomboot met de Sint en zijn gevolg welkom te heten. Ook langs de looproute door de stad is het een drukte van jewelste, maar het is bovenal heel erg gezellig. Sinterklaas zal aanmeren bij het Scheepvaartmuseum waarna een looproute door de hoofdstad zal volgen. Eenmaal op de Dam aangekomen is er een groots programma samengesteld. Bij de Stadsschouwburg zal de Sint vanaf het bordes de bezoekers toespreken. De Amsterdamse intocht van Sinterklaas vindt plaats op zondag 17 november 2019.

Route en programma

Om circa 10.30 uur zal de Sint voor het eerst te zien zijn bij de Omval. Op dat moment vaart de Goedheiligman namelijk Amsterdam binnen. Een vaarroute van circa anderhalf uur volgt (via Carré en Plantage), waarna hij aan wal gaat bij het Scheepvaartmuseum rond 11.30 uur. Hierna volgt een looproute die rond 12.30 uur start en via het Marineterrein / Scheepvaartmuseum, Waterlooplein, Rembrandtplein en De Munt eindigt op de Dam rond 15.00 uur. Op de Dam vinden nog tal van activiteiten plaats. 

Gratis evenement

De intocht van Sinterklaas in Amsterdam is gratis te bezoeken, er hoeven geen kaarten te worden gekocht. Bezoekers kunnen overal gaan staan langs de route of op de pleinen.

Bezoeken intocht Sinterklaas

De stad zelf is het best bereikbaar met het openbaar vervoer wanneer je van buiten Amsterdam komt. Bepaal voor jezelf waar op de route je wilt gaan staan en plan je route per trein, bus, metro of tram. Tijdens de intocht zullen in Amsterdam diverse vaarroutes en wegen tijdelijk zijn afgesloten. Ook trams zullen worden omgeleid indien noodzakelijk. Voor automobilisten betekenen de afgesloten wegen een extra hindernis naast de verkeersdrukte vanwege de grote aantallen bezoekers. Indien je toch met de auto gaat zijn er voldoende parkeergarages waar je betaald kunt parkeren. Veel bezoekers zullen afkomstig zijn uit Amsterdam zelf, voor hen geldt dat ook de fiets een prima vervoersmiddel is. Ook kan er worden overnacht in Amsterdam: