Solar Festival

Last update: 16-02-2020

Het muziekfestival Solar Weekend Festival vindt zoals ieder jaar plaats in Roermond bij de Maasplassen. Het is in recreatiegebied De Weerd waar van 1 tot en met 4 augustus 2019 tienduizenden mensen genieten van diverse muziek en feesten onder begeleiding van de beste DJ's en artiesten. Bezoek Solar gedurende één dag of kies voor meerdaagse tickets, eventueel inclusief overnachtingen. Kom alles te weten over Solar Festival 2020, bijvoorbeeld informatie over festivaltijden en programma, bereikbaarheid en overnachten, tickets en kaartverkoop.

Solar Weekend Festival 2020

Solar Weekend Festival is een van de beste zomerfestivals van Limburg en zelfs heel Nederland. Tijdens Solar worden er vooral dancemuziek en popmuziek gedraaid, maar ook bandjes en rappers treden er op. Behalve muziek speelt creativiteit een grote rol op Solar Festival. Er worden spellen gespeeld, er zijn prachtige bouwwerken gecreëerd, er is theater, enzovoorts. Solar Festival maakte door de jaren heen een groei door waarbij het aantal bezoekers steeg en ook het aantal dagen dat het festival duurde is verdubbeld. Solar straalt een zomergevoel uit qua naam, locatie en aankleding van het festival. Omdat het een meerdaags evenement is zijn er overnachtingsmogelijkheden. Solar Festival vindt plaats van donderdag 30 juli tot en met zondag 2 augustus 2020.

Festivaltijden

Solar vindt plaats van donderdag 31 juli tot en met zondag 2 augustus 2020. De festivaltijden zijn als volgt:

  • Zaterdag 1 augustus: 11.00 tot 23.00 uur
  • Zondag 2 augustus: 11.00 tot 23.00 uur
  • De camping is geopend van donderdag 30 juli om 14.00 uur tot maandag 3 augustus om 12.00 uur
  • Op vrijdag vindt de Solar Preparty plaats, op zaterdag is er een Camping Party 

Kaarten kopen

Wie Solar wil bezoeken heeft de keuze uit verschillende arrangementen, bijvoorbeeld dagtickets of meerdaagse tickets. Om Solar Festival te bezoeken moet je minimaal 18 jaar oud zijn. De reguliere dagkaarten kosten € 50 per persoon en geven recht op toegang voor de zaterdag of zondag. Het weekendticket is voor toegang voor zowel zaterdag en zondag en kost € 80 per persoon. Kan je geen genoeg krijgen van Solar? Kies dan voor een driedaags ticket waarmee je voor € 120 recht hebt op toegang tot de camping, de Solar Preparty op vrijdag, de festivaldagen op zaterdag en zondag en de Camping Party op zaterdag. Voor € 140 heb je een ticket waarmee je zelfs al op donderdag terecht mag op de camping.

Bezoeken Solar

Het festival vindt plaats in het recreatiegebied De Weerd wat onderdeel uitmaakt van de Maasplassen. Wanneer je per auto navigeert op de Maasplassen in Roermond (bereken de route) zal je aan de hand van bewegwijzering de weg worden gewezen naar Solar. Parkeren is tegen betaling mogelijk, eventueel kunnen parkeerkaarten al vooraf online worden gekocht. Als je met de trein naar Solar komt, kan je uitstappen op treinstation Roermond. Vanaf dit station rijden pendelbussen op en neer naar het festivalterrein van Solar.

Overnachten

Nabij het terrein waar Solar wordt georganiseerd is een heuse camping waar de festivalgangers kunnen overnachten. Er rijden pendelbussen tussen de bezoekersparkeerplaatsen, de camping en het festivalterrein. Je hoeft dus nooit ver te lopen. Voor wie meer luxe wil is er de mogelijkheid een hotelkamer te huren in de buurt van Solar Festival. Vergelijk de prijzen van de kamers via: