Spakenburgse Dagen

Last update: 24-01-2020

De Spakenburgse Dagen zijn een cultuurhistorisch evenement in het dorp Spakenburg in de maanden juli en augustus. Gedurende vier woensdagen op rij krijgt de bezoeker een blik op de fraaie historie van het dorp en de rest van Nederland. Vooral de optochten met historische klederdracht trekt veel bekijks. Maar tijdens de Spakenburgse Dagen is er nog veel meer te beleven op het gebied van cultuur en gezelligheid. Kom meer te weten over de Spakenburgse Dagen 2020 waaronder datums, programma, tijden, locatie, bereikbaarheid en overnachtingen.

Programma Spakenburgse Dagen

Tijdens de Spakenburgse Dagen voert de historische klederdracht de boventoon. Zo is er een historische optocht waarin de mensen gekleed zijn in traditionele klederdracht uit Spakenburg, maar ook de rest van Nederland. Ook kan je meevaren met botters over de Randmeren. Andere onderdelen van de Spakenburgse Dagen zijn bijvoorbeeld de bruiloftsoptocht, dansen, scheepsmodellen, een warenmarkt, het tonen van oude ambachten, enzovoorts. De Spakenburgse Dagen zijn een echt uitje voor jong en oud waar volop te genieten valt.

Datum 2020

De Spakenburgse Dagen vinden traditioneel plaats op de laatste woensdagen van de maand juli en de eerste woensdagen van de maand augustus. De volgende editie van de Spakenburgse Dagen staat daarom in de agenda op de volgende datums:

  • Woensdag 22 juli 2020
  • Woensdag 29 juli 2020
  • Woensdag 5 augustus 2020
  • Woensdag 12 augustus 2020

Credits: Jolanda Koops - Walther

Tijden en Locatie

De Spakenburgse Dagen hebben alle vier de dagen van het evenement dezelfde openingstijden. Om 10.00 uur begint het evenement en om 17.30 uur loopt het weer ten einde. De activiteiten vinden plaats in het oude stadscentrum van het dorpje nabij de Oude Haven.

Gratis toegankelijk

De Spakenburgse Dagen zijn gratis te bezoeken. Het evenement vindt plaats in de openbare omgeving en is vrij toegankelijk voor iedereen.

Bezoeken Spakenburgse Dagen

De gemeente Spakenburg ligt in de provincie Utrecht ten noorden van de stad Amersfoort. De Spakenburgse Dagen zijn bereikbaar met de auto, Spakenburg ligt bijvoorbeeld dichtbij de autosnelweg A1. Het dorp Spakenburg beschikt niet over een treinstation, dus wie met het openbaar vervoer komt is aangewezen op de bus. In het voormalige vissersdorp zijn verschillende bushaltes waar bezoekers kunnen uitstappen. Ook kan je overnachten in het gezellige dorp, er zijn meerdere prima hotels. Vergelijk de prijzen van de kamers via: