Spoorwegmuseum Utrecht

Last update: 24-01-2020

Als je houdt van treinen en alles wat daarmee te maken heeft, is een bezoek aan het Spoorwegmuseum een absolute aanrader. Het Spoorwegmuseum is geweldig voor treinliefhebbers, maar ook voor de hele familie is het meer dan de moeite waard. Vooral kinderen zullen hun ogen uitkijken. Kom alles te weten over het Spoorwegmuseum zoals het adres en locatie, de openingstijden, activiteiten en bezienswaardigheden, toegangsprijzen en kortingskaarten en de bereikbaarheid.

Activiteiten en bezienswaardigheden

Treinen, dat is de gemeenschappelijke deler die van toepassing is op het Spoorwegmuseum. Van oude locomotieven tot allerlei treinwagons die nog steeds in gebruik zijn; de treinenliefhebber is bij het Spoorwegmuseum aan het juiste adres. Bewonder prachtige rijtuigen, stoommachines, schoolmodellen en diverse soorten spoorwegmaterialen. Het Spoorwegmuseum vindt grotendeels binnen plaats, maar beschikt ook over een buitenterrein boordevol activiteiten. Reken voor een bezoek aan het Spoorwegmuseum zeker 3,5 uur.

Openingstijden Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum is het hele jaar open, op Koningsdag na. De openingstijden van het Spoorwegmuseum zijn:

  • Maandag: gesloten (behalve tijdens de schoolvakanties)
  • Dinsdag: 10.00 – 17.00 uur
  • Woensdag: 10.00 – 17.00 uur
  • Donderdag: 10.00 – 17.00 uur
  • Vrijdag: 10.00 – 17.00 uur
  • Zaterdag: 10.00 – 17.00 uur
  • Zondag: 10.00 – 17.00 uur

Entreeprijzen en kortingskaarten

Toegang tot het Spoorwegmuseum kost € 17,50 per persoon. Kinderen tot en met drie jaar oud mogen gratis naar binnen, evenals bezitters van een Museumkaart en ICOM-houders. Ga je met een groep van minimaal 10 personen dan betaal je het kortingstarief van € 14. Ook NS-personeel krijgt korting, ze betalen namelijk maar € 10. Via veilingwebsites en kortingskaarten websites worden ook zeer regelmatig kortingskaarten aangeboden. Kaarthouders van de Museumjaarkaart mogen het Spoorwegmuseum gratis bezoeken, kom hierover meer te weten via Museumkaart: onbeperkt musea bezoeken.

Adres en contactgegevens

Het adres en de contactgegevens van het Spoorwegmuseum zijn:

  • Adres: Maliebaanstation, 3581 XW Utrecht (let op: navigeer naar Johan van Oldenbarneveltlaan 1 Utrecht)
  • Telefoonnummer: +31(0)30-2306206
  • E-mailadres: info@spoorwegmuseum.nl

Bereikbaarheid Spoorwegmuseum

Parkeren is mogelijk op het parkeerterrein bij het Spoorwegmuseum (bereken de route). Bij grote drukte kan het parkeerterrein vol zijn, maar dan is er in de buurt nog voldoende andere parkeergelegenheid. De parkeerkosten bedragen € 9,50 per dag. Uiteraard is het ideale vervoersmiddel naar het Spoorwegmuseum de trein. Vanaf treinstation Utrecht Centraal pendelt er ieder uur een trein naar het Spoorwegmuseum. Wie met de bus reist kan uitstappen op bushalte Maliebaan.