Home » Sprookjesbos Oudenaarde

Sprookjesbos Oudenaarde

Last update: 21-02-2019

Wie herinnert zich niet de magische sprookjes die je werden verteld toen je nog klein was. De sprookjeswereld komt tot leven in het Sprookjesbos in het Vlaamse Oudenaarde. Zes bijzondere sprookjes worden ten tonele gebracht en zullen de bezoekers in vervoering brengen. Sprookjesbos Oudenaarde is een evenement voor de hele familie en roept een geweldige ambiance op. Kom alles te weten over Sprookjesbos Oudenaarde 2019 zoals datums, openingstijden en programma, tickets en kaartverkoop en bereikbaarheid.

Sprookjesbos Oudenaarde 2019

Er was eens… Deze drie woorden zijn misschien wel de bekendste woorden die gebruikt worden in sprookjes. Een sprookje is een volksverhaal wat vaak van generatie op generatie wordt doorverteld. Wie is er niet groot geworden met sprookjes die werden verteld door bijvoorbeeld vader of moeder. Tijdens het tweedaagse evenement Sprookjesbos Oudenaarde komen sprookjes tot leven. Ieder jaar wordt gekozen voor een zestal sprookjes; zowel klassiek en modern. De sprookjes worden uitgevoerd door ouders, leraren en kinderen als onderdeel van een pedagogisch project. Beleef een magische dag in het Sprookjesbos van Oudenaarde dat weer geopend zal zijn op zondag 2 en zaterdag 8 juni 2019.

Tickets en kaartverkoop

Een bezoek aan het Sprookjesbos in Oudenaarde is mogelijk wanneer je beschikt over een entreeticket. Een toegangskaart kost € 5,- per persoon tijdens de online voorverkoop. Aan de dagkassa kost een ticket € 6,- per persoon. Groepen van minstens 15 personen kunnen telefonisch een aanvraag doen voor groepskorting.

Programma en openingstijden

In totaal zijn er maar liefst 36 uitvoeringen en worden 6 sprookjes ieder 6 keer opgevoerd, verdeeld over twee dagen. Het evenement Sprookjesbos Oudenaarde opent de deuren om 14.00 uur ’s middags. Gedurende de dag zullen er voorstellingen zijn op de volgende openingstijden: 14.30, 15.00, 15.30, 16.30, 17.00 en 17.30 uur. Iedere voorstelling duurt circa 15 minuten.

Bezoeken Sprookjesbos Oudenaarde

De gemeente Oudenaarde is gelegen in de Vlaamse Ardennen ten zuiden van Gent. Parkeren is mogelijk aan de Bekstraat of de Markt. Doordat het treinstation van Oudenaarde op slechts 800 meter lopen van het Sprookjesbos is gelegen, is de trein een goede optie. Het Sprookjesbos van Oudenaarde vindt overigens plaats in het Liedtspark, wat zich in het centrum van de stad bevindt.